У Дніпрі затримали чоловіка, який допомагав чоловікам ухилятися від мобілізації

У Дніпрі за незаконне переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон поліцейські управління міграційної поліції затримали організатора нелегальної схеми. За 11 тис. доларів мешканець Дніпра сприяв у виготовленні підробленого висновку військово-лікарської комісії, за результатами якого чоловіки могли виїхати за кордон – вони виключалися з військового обліку та не підпадали під мобілізацію.

Про це повідомили у поліції Дніпропетровської області.

14 грудня 25-річного чоловіка затримали при отриманні 11 тис. доларів, які він отримав за виготовлення підробленого посвідчення про відстрочку від призову та довідку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби.

Також фігурант консультував чоловіків щодо порядку перетину державного кордону України з цими документами та супроводжував їх до прикордонного пункту. Під час обшуку за місцем проживання чоловіка вилучено ще три набори документів на військовозобов’язаних, яким він планував допомогти у виготовленні підроблених довідок для безперешкодного перетину кордону України.

Санкціоновані обшуки пройшли за участю працівники управління міграційної поліції ГУНП у Дніпропетровській області та слідчих відділень поліції №7 Дніпровського РУП під процесуальним керівництвом Центральної окружної прокуратури м. Дніпра. Силову підтримку забезпечували спецназівці полку поліції особливого призначення.

Наразі чоловіка затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вручено повідомлення про підозру за скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України), та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *