На Дніпропетровщині з’явилася нова новорічно-різдвяна марка

Символічна, з ліричними образами та зворушливим сюжетом. На Дніпропетровщині презентували нову новорічно-різдвяну марку.

Вона вже одинадцята, випущена під час повномасштабної війни. Спецпогашення пройшло в різних куточках країни. Зокрема, на Головпоштамті у Дніпрі.

“Назва марки – “Переможного Нового року”. Це те, що мріє кожен українець. Повномасштабна війна розлучила мільйони доль, сімей, рідних людей. Але вона не зможе зруйнувати наші традиції, віру в чудеса та перемогу”, – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОВ Володимир Орлов. Сюжет марки – ліричний.

Зображено дівчину та український військовий. Вона зустрічає Новий рік на самоті. Він на полі бою, захищаючи рідну землю. Щаслива розв’язка цієї історії – на конверті.

Пара, нарешті, разом. Автор малюнка – школярка з Миколаєва Валерія Михайлова. За її роботу проголосувало найбільше людей.

До остаточного ескізу додали лише кілька символічних елементів. Поле бою “укрили снігом”, а на вікні з’явилися свічки.

“Це 11 марка, випущена Укрпоштою з початку війни.

Наступні плануємо вводити до обігу вже наступного року. Які саме поки що секрет”, – розповів директор Дніпропетровської дирекції АТ «Укрпошта» Антон Ізотов. Марку сьогодні можна придбати у відділеннях Укрпошти чи онлайн. Її наклад 720 тисяч штук. Окрім марки випустили конверт та листівку.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *