Про це пише Times of India.
У яйцях, які варилися довше 10 хвилин, виділяються речовини, дія яких може виявитися вкрай несприятливим для організму.
Ознакою того, що яйце варилося довше 10 хвилин, є зелений наліт на жовтку. Цей наліт – свідоцтво потенційно токсичних сполук, що виникли в результаті занадто довгого варіння. Вживати в їжу переварені яйця не можна.
Вчені пояснюють, що в жовтках яєць при термічній обробці виділяється водень, який також може проникати в білок. Коли це відбувається, речовина стикається з залізом, що міститься в жовтку. В результаті відбувається утворення сульфіду заліза.
Саме ця речовина забарвлює поверхні жовтки переварених яєць зеленим нальотом.
Медики вважають, що вживання сульфідів може шкодити людському організму, на який вони можуть впливати як токсини.
Чим довше вариться яйце, тим більше утворюється в ньому сульфідів. Зварені круто яйця слід відразу ж поміщати під холодну воду, щоб залишкове тепло не дозволило їм переваритися.
Про допомогу військовим повідомив мер Андрій Білоусов. "Разом із громадською організацією «Бджола» передали автомобіль для…
Сьогодні стало відомо, що кам’янський художник і викладач Художньої школи ім. Роберта Лісовського, а тепер…
З нагоди Міжнародного дня волонтера у Кривому Розі відзначили пенсіонерів Каметсталі, які з перших днів…
З 20 по 21 грудня в Кам’янському проходив 17-й відкритий Кубок з кіокушин-кан карате-до “Шлях…
Подробицями поділилися у Муззеї історії Кам’янського. "Пам’ятаєте, нещодавно ми розповідали про старт масштабного проєкту з…
Українська співачка Оля Полякова не залишила прихильників без приємних сюрпризів до Нового року. Виконавиця випустила запальну пісню,…