Про це пише Times of India.
У яйцях, які варилися довше 10 хвилин, виділяються речовини, дія яких може виявитися вкрай несприятливим для організму.
Ознакою того, що яйце варилося довше 10 хвилин, є зелений наліт на жовтку. Цей наліт – свідоцтво потенційно токсичних сполук, що виникли в результаті занадто довгого варіння. Вживати в їжу переварені яйця не можна.
Вчені пояснюють, що в жовтках яєць при термічній обробці виділяється водень, який також може проникати в білок. Коли це відбувається, речовина стикається з залізом, що міститься в жовтку. В результаті відбувається утворення сульфіду заліза.
Саме ця речовина забарвлює поверхні жовтки переварених яєць зеленим нальотом.
Медики вважають, що вживання сульфідів може шкодити людському організму, на який вони можуть впливати як токсини.
Чим довше вариться яйце, тим більше утворюється в ньому сульфідів. Зварені круто яйця слід відразу ж поміщати під холодну воду, щоб залишкове тепло не дозволило їм переваритися.
Їжа часто говорить про характер не менше, ніж гороскоп. І кожен знак Зодіаку можна порівняти…
За процесуального керівництва Кам’янської окружної прокуратури повідомлено про підозру співробітниці комунального закладу дошкільної освіти за…
У Тернівському районі Кривого Рогу легковий автомобіль вилетів на узбіччя та перекинувся на бік, передає…
Правоохоронці Павлоградського району встановили, що одне з агропідприємств порушує вимоги екологічного законодавства. Установа здійснювала виробничу…
Криворізькі поліцейські повідомили про підозру трьом чоловіками, причетним до незаконного посіву та вирощування конопель. Місцеві…
У вівторок, 16 вересня, Дніпропетровський рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил любительського рибальства на річці…