Про це пише Times of India.
У яйцях, які варилися довше 10 хвилин, виділяються речовини, дія яких може виявитися вкрай несприятливим для організму.
Ознакою того, що яйце варилося довше 10 хвилин, є зелений наліт на жовтку. Цей наліт – свідоцтво потенційно токсичних сполук, що виникли в результаті занадто довгого варіння. Вживати в їжу переварені яйця не можна.
Вчені пояснюють, що в жовтках яєць при термічній обробці виділяється водень, який також може проникати в білок. Коли це відбувається, речовина стикається з залізом, що міститься в жовтку. В результаті відбувається утворення сульфіду заліза.
Саме ця речовина забарвлює поверхні жовтки переварених яєць зеленим нальотом.
Медики вважають, що вживання сульфідів може шкодити людському організму, на який вони можуть впливати як токсини.
Чим довше вариться яйце, тим більше утворюється в ньому сульфідів. Зварені круто яйця слід відразу ж поміщати під холодну воду, щоб залишкове тепло не дозволило їм переваритися.
Сьогодні електроковдра стала не просто "прикольним" аксесуаром, а важливим пристроєм, здатним обігріти, забезпечити комфортний сон…
Організувала діяльність ОЗГ 41-річна жінка – знайома потерпілого, залучивши трьох мешканців Кривого Рогу. Їм може…
Нові можливості, удача і важливі події - все це чекає на 4 знаки Зодіаку, яким…
31 жовтня виповнилося 35 років із дня заснування Кам’янської міської організації Всеукраїнського об’єднання інвалідів «Союз…
Каметсталь продовжує активно реалізовувати програми професійної орієнтації та поглибленого практичного навчання, залишаючись надійним партнером для…
У Кривому Розі пасажир нацькував свого собаку на водійку трамвая. За словами доньки постраждалої, коли…