Про це пише Times of India.
У яйцях, які варилися довше 10 хвилин, виділяються речовини, дія яких може виявитися вкрай несприятливим для організму.
Ознакою того, що яйце варилося довше 10 хвилин, є зелений наліт на жовтку. Цей наліт – свідоцтво потенційно токсичних сполук, що виникли в результаті занадто довгого варіння. Вживати в їжу переварені яйця не можна.
Вчені пояснюють, що в жовтках яєць при термічній обробці виділяється водень, який також може проникати в білок. Коли це відбувається, речовина стикається з залізом, що міститься в жовтку. В результаті відбувається утворення сульфіду заліза.
Саме ця речовина забарвлює поверхні жовтки переварених яєць зеленим нальотом.
Медики вважають, що вживання сульфідів може шкодити людському організму, на який вони можуть впливати як токсини.
Чим довше вариться яйце, тим більше утворюється в ньому сульфідів. Зварені круто яйця слід відразу ж поміщати під холодну воду, щоб залишкове тепло не дозволило їм переваритися.
Трагічну новину повідомив міський голова Андрій Білоусов. "24 жовтня 2023 року в бою поблизу населеного…
19 травня на Малій сцені Академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки Кам’янського відбулася прем’єра лялькової музичної…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 19.04.2024 по 25.04.2024 було…
АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» інформує: У зв'язку з виконанням профілактичних робіт відбудеться тимчасове припинення електропостачання…
25 квітня у Новомиколаївці Верхньодніпровської територіальної громади Кам’янського району знайшли тіло чоловіка. Воно знаходилось у…
27 квітня у Дніпрі, на Слобожанському проспекті, маршрутка №242 зачепила жінку на пішохідному переході. Постраждалу забрала “швидка”.…