Кам’янчан попередили про пожежну небезпеку на новорічні свята

Сьогодні у будівлі Кам’янського районного управління ДСНС України у Дніпропетровській області відбувся брифінг, присвячений майбутнім новорічним та різдвяним святам.

Як повідомив прес-офіцер управління Владислав Литвиненко, з 24 лютого нинішнього року надзвичайники Кам’янського району несуть службу в посиленому режимі, і разом із ЗСУ, поліцією та добровольчими формуваннями готові до будь-яких позаштатних ситуацій, пов’язаних із російським вторгненням.

У той же час, гострою залишається проблема пожеж у побуті, 80% з яких відбуваються через недотримання населенням цих правил безпеки. Серед найбільш поширених причин – несправність електроприбрів, необережне використання відкритого вогню, куріння, саморобні та необладнані печі тощо.

Останнім часом особливу небезпеку становлять бензинові та дизельні генератори, які є загрозою займання та виробляють смертельний для людини чадний газ. Лише за період з 1 вересня у Кам’янському районі сталося 26 пожеж із 3 загиблими та 4 постраждалими людьми.

Литвиненко також звернувся до мешканців міста та району з приводу майбутніх свят. З керівниками організацій та підприємств, де влаштовуватимуться святкування, а також з настоятелями релігійних установ проводяться інструктажі з приводу пожежної безпеки. Громадяни повинні знати, де в установах та храмах є запасні виходи та притулки на випадок повітряної тривоги.

Новорічні ялинки повинні встановлюватися так, щоб не загороджувати виходи, для їх прикраси забороняється використовувати несправні гірлянди, свічки та легкозаймисті речовини. У церквах необхідно особливо обережно користуватися свічками та стежити за дітьми. Крім того, надзвичайники наполегливо не рекомендують користуватися піротехнікою: вона не лише є джерелом підвищеної небезпеки, а й недоречна під час воєнного стану.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *