Справа депутата з Кам’янського: обвинувальний акт передали до суду (відео)

Народного депутата родом з Кам’янського від фракції партії “Слуга народу” Олександра Трухіна, який потрапив в аварію під Києвом у серпні 2021 року, судитимуть за спробу підкупу патрульних поліцейських. Обвинувальний акт скерували до суду, повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скерував до суду обвинувальний акт про обвинувачення чинного народного депутата України (ІХ скликання) у спробі підкупу патрульних поліцейських за “150 тисяч”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у серпні 2021 народний обранець запропонував працівникам патрульної поліції “неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 150 тисяч без зазначення грошової одиниці за безперешкодне залишення місця ДТП”.

7 вересня 2022 року йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 369 КК України.

28 вересня завершили слідство та відкрили матеріали стороні захисту на ознайомлення.

“Санкція ч. 1 ст. 369 КК України передбачає покарання у виді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк”, – зазначили у САП.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відео за нагрудної камери поліцейського, яке підтверджує, що депутат Трухін пропонував йому хабаря, можна переглянути тут.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *