Індійський фильм, знятий у Києві під час війни, номінували на “Оскар” (відео)

21 грудня 2022 року Американська академія кіномистецтва оголосила шортліст стрічок-номінантів на премію «Оскар». Серед них — блокбастер RRR індійського режисера С. С. Раджамулі, що потрапив до категорії Original song.

Улітку 2021-го українська кінокомпанія «435 FILMS» організувала зйомки фільму в Україні. Локальна команда складалася з понад 200 людей, а з Індії прибуло та брало участь у фільмуванні 142 особи, у найбільш масштабні моменти зйомок на майданчику перебували майже 800 людей.

Зйомки відбулися на території кіностудії Victoria Film Studios, у парку Межигір’я під Києвом та біля Маріїнського палацу. Особливої уваги заслуговує танцювальний номер до пісні Naatu naatu, що увійшла у шортліст як номінант у категорії Original song, було знято перед Маріїнським палацом у Києві. З українськими акторами цієї сцени працювали хореографи-постановники Олена Шоптенко та Макс Леонов.

«Пісня Naatu Naatu в RRR показує перемогу добра над злом. Настільки доречно, що це відбувається у резиденції Президента Зеленського», — коментує Натараджан Рамджі, локейшн-гуру, який допомагає індійським кінематографістам знаходити локації по всьому світу, та завдяки якому команда приїхала фільмувати стрічку до України.

Список номінантів на премію «Оскар» буде оголошено 24 січня 2023 року, а 95-та церемонія нагородження відбудеться 12 березня 2023 року.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *