Рецепт дня: Салат «Новорічний каприз»

Зустріньте 2023 по-особливому, приготувавши нестандартні закуски на святковий стіл. Відмовтеся від класичних страв на користь нових та цікавих. Рецептом такого нещодавно поділилася Ольга Матвій, справжня чарівниця, яка веде свій кулінарний блог. Вона розповіла, як приготувати розкішний салат «Новорічний каприз» із яловичиною та фруктами.

Поєднання смаків у цій ошатній страві дуже незвичайне. Ви його точно оціните, якщо вам до душі соковиті закуски. Вдалий тандем ніжної яловичини з ароматними фруктами не залишить іншого вибору.

За словами Ольги Матвій, для формування цієї закуски слід використовувати спеціальне кільце діаметром 21-22 см. Також можна викладати шари салату і в круглій роз’ємній формі. У цих двох випадках страва вийде максимально гарною.

Інгредієнти
Яловичина 200 г, Ківі 6 шт., Яблуко 1,5 шт., Морква 2 шт., Яйце 2 шт., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Часник 2 зуб.

Приготування
Відварюємо яловичину. Нарізаємо її соломкою. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес.

Додаємо часник, чорний мелений перець та невелику кількість майонезу до м’яса. Ретельно все перемішуємо. Відварюємо моркву в підсоленій воді. Натираємо її на тертці.

Очищаємо ківі від шкірки. Половину нарізаємо півкільцями, що залишилася – соломкою.

Відварюємо яйця круто. Відокремлюємо жовтки від білків. Натираємо їх на дрібній тертці та розкладаємо по різних ємностях.
Очищаємо яблука, видаляємо серцевину. Нарізаємо їх соломкою.

Застилаємо дно форми пергаментом. Змащуємо його тонким шаром майонезу. Викладаємо зверху яловичину із часником. Потім іде шар з яблук. Змащуємо все майонезом.

Викладаємо терту моркву. Наносимо майонез тонким шаром, рівномірно його розподіляючи. Зверху поміщаємо ківі, нарізані соломкою. Присипаємо їх тертим яєчним білком. Знову змащуємо майонезом.

Одну половину салату посипаємо тертим яєчним жовтком, а на другу частину викладаємо ківі, нарізані півкільцями. Затягуємо плівкою і прибираємо в холодильник на 1 годину.

Приготувати такий оригінальний салат замість новорічних закусок, що набридли, – приголомшлива ідея. Його свіжий смак сподобається всім гостям.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *