Рецепт дня: Ліниві булочки з бринзою

Якщо ви не любите довго возитися з тістом, а до чаю захотілося чогось смачного та духмяного, то цей рецепт вам обов’язково сподобається. Тут не треба чекати, поки підніметься тісто, або довго поратися з начинкою. Ліниві булочки з бринзою тому і звуться лінивими, що засипали все, перемішали — і швиденько випікайте.

Якщо вам потрібна закуска на швидку руку, це ідеальний варіант. Пахне страва приголомшливо, виглядає ще краще. Ці булочки можна дати дітям до школи — і до останнього вони залишаться ніжними та м’якими.

Булочки за оригінальним рецептом подобаються всім без винятку. Однак, якщо ви любите, можете сміливо прикрасити їх кунжутом, розмарином або будь-якою зеленню. Коли вдома немає бринзи, можна взяти шматочок сиру. Також спробуйте зробити більш ситний варіант, додавши в тісто дрібно нарізану ковбасу чи шинку.

інгредієнти
Пшеничне борошно 400 г, Кефір 1 скл., Бринза 125 г, Твердий сир 125 г, Сода 1 ч. л., Соняшникова олія 100 мл, Вершкове масло 40 г.

Приготування
Бринзу розкришіть виделкою, сир натріть на тертці.

Кефір змішайте із содою до появи бульбашок. Додайте твердий сир, олію та бринзу. При безперервному помішуванні лопаткою просійте борошно. Повинно вийти досить липке, але піддатливе тісто.

Деко застеліть пергаментом або змастіть вершковим маслом, посипте зверху борошном.

Наріжте вершкове масло і покладіть по шматочку в середину кожної булочки.
Сформуйте кульки розміром із яйце. Викладіть майбутні булочки на невеликій відстані один від одного. Можна змастити жовтком і прикрасити на свій розсуд.

Заготовки легко робити мокрими руками, варто лише занурити їх у теплу воду безпосередньо перед ліпленням. Таким чином тісто буде слухняним і не липнутиме до рук.

Випікайте до золотистої скоринки в розігрітій до 190 градусів духовці.

Готові булочки з бринзою охолодіть протягом кількох хвилин. Подавайте теплими, але не гарячими.

Вам буде цікаво

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *