Як змінилися актори культового фільму “Один удома” за 32 роки

32 роки тому на екрани вийшов культовий фільм “Сам удома”, який одразу став символом Нового року та Різдва. В історії, де хлопчик завдяки своїй кмітливості та гарним ідеям ловить злодіїв, а сім’я повертається до нього, випадково забувши про малого сина в зборах поспіхом, була та магія свята та віра в диво, які перетворили цю стрічку на легендарну. Адже її і досі передивляються по всьому світові, хоч робили це не один раз.

Цього б не було без чудової команди, яка зробила цей фільм. Зокрема, без акторів, які перенесли історію на екранну реальність. А як за ці 30 з хвостиком років вони змінилися та через що пройшли після своєї популярності в 90-их?

Кевін Маккалістер — Маколей Калкін

За свою роль легендарного блондина Кевіна Маколей Калкін отримав визнання “Дитина року” та гонорар, розміром у 100 тисяч доларів. Однак, після цього батько ставив занадто високу ціну для знімання його сина в інших стрічках, тому часто Калкіна молодшого відмовлялися брати для ролі.

У 42-річного актора були різні шкідливі залежності, але він уже пройшов реабілітацію, має свою родину та рок-групу. Також він поступово повертається на екрани.

Кевін Маккалістер — Маколей Калкін
Кевін Маккалістер — Маколей Калкін

Гаррі Лайм — Джо Пеші

79-річний актор у фільмі зіграв невдаху-злодія, який не міг виконати свій грандіозний план то через свою неуважність, то через трохи невмілого напарника. Однак, в інших стрічках він став чудовим мафіозі, за роль якого отримав премію “Оскар” та інші нагороди.

Гаррі Лайм — Джо Пеші
Гаррі Лайм — Джо Пеші

Марвін Мерчантс — Деніел Стерн

65-річний актор знявся у понад 70 фільмах, однак його роль у фільмі “Сам удома” стала по-справжньому культовою. Також Деніел Стерн відомий своїм озвучуванням мультсеріалів, режисерською роботою та ліпниною з бронзи.

Марвін Мерчантс — Деніел Стерн
Марвін Мерчантс — Деніел Стерн

Кейт — Кетрін О’Хара

Її роль мами, яка до останнього переймалася та турбувалося про свого сина, що на свята вирушила по нього, стала культовою. Після “Сам удома” 68-річна Кетрін О’Хара знялася у понад 50 різних стрічках, часто з’являється у ситкомах.

Кейт — Кетрін О'Хара

Джон Херд

Джон Херд

Американський актор Джон Херд виконав роль не менш забудькуватого батька Кевіна, який разом із дружиною спочатку мало не проспав на рейс до Парижа, а потім був змушений повертатися до Нью-Йорка, до маленького сина. На момент виходу комедії «Один дома» Херд уже встиг знятися у Мартіна Скорсезе, Брайана де Пальми, Пенні Маршалла і мав статус справжньої голлівудської зірки. За всю свою акторську кар’єру він зіграв у понад 180 фільмах та серіалах, серед яких драма «Пробудження», комедія «Великий» та несподівано тріщ-франшиза «Акулій торнадо». Він також отримав номінацію на премію “Еммі” за роль у культовому серіалі “Клан Сопрано”. Херд помер у 2017 році у віці 71 року.

Кіран Калкін

 

Киран Калкин
Молодший брат Маколея Калкіна Кіран також з’явився у фільмі «Один вдома» в ролі кузена Кевіна, який вічно писав у ліжко. На відміну від брата Кіран продовжив зніматися в кіно і в дорослому віці, проте завжди віддавав перевагу незалежним та авторським фільмам якимось комерційним проектам. Втім, це не завадило йому пройти проби на роль Уоллеса Уеллса в комедії «Скотт Пілігрим проти всіх» Едгара Райта, яка цього року також відсвяткувала свій маленький ювілей. Акторська кар’єра Калкіна-молодшого переживала свої злети («Фарго», «Правила виноробів») та падіння («Муві 43»). В останні роки він все частіше з’являється серед номінантів найпрестижніших кінопремій. Так, цього року Кірана номінували на премію «Еммі» за роль Романа Роя у драматичному серіалі «Спадкоємці».

 

Девін Ретрей

Девин Рэтрей

Американський актор Девід Ретрей зіграв аб’юзивного брата Кевіна – Базза Макалістера. Базз був ідеальним злим старшим братом — з поганим характером і страшним тарантулом, якого тримав у своїй кімнаті. Після завершення роботи над фільмом Ретрей з’явився ще в одній картині, знятій за сценарієм Джона Хьюза — комедії «Денніс-мучитель». Вже у дорослому віці він знявся в оскароносній «Небрасці» Олександра Пейна, а також дуже багато працював із режисером Стівеном Содербергом. Зокрема, його можна побачити у трилері «Побічний ефект» та першому інтерактивному серіалі «Мозаїка». Торік Ретрей знявся у хіті Лорін Скафарія «Стриптизерки» та нетфліксівському серіалі «Життя матрьошки».

 

Тім Каррі

 

Тим Карри

Ще один герой другої частини комедії – Тім Каррі, який зіграв підозрілого менеджера готелю, де зупиняється Кевін. Нині актору 76 років. У липні 2012 року актор переніс великий інсульт, внаслідок чого тепер пересувається на інвалідному візку. Проте він продовжує роботу актором озвучування.

Меган Маккалістер — Хілларі Вульф

Джефф Маккалістер – Майкл Маронна

Лінні Маккалістер — Анджела Геталс

Дядько Френк – Джеррі Беммен

Тітка Леслі — Террі Снелл

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *