Як можна здогадатися з фото, багатошарові салати відрізняються від інших тим, що інгредієнти не поєднуються, а укладаються шарами. Салат «Австрійський» вдало поєднав у собі яскраві кольори та різні смаки інгредієнтів, тому салат виглядає дуже апетитно та святково. Найкраще страву подавати в невеликій прозорій салатниці.
Незважаючи на те, що така багатошарова закуска готується з доступних продуктів, вона виходить досить ситною і красивою. Тому така страва сміливо підійде як для святкового столу, так і для звичайного обіду. Також вас підкупить простота приготування, адже з таким салатом запросто впорається навіть господиня-початківець.
Не всі мають можливість готувати дорогі салати. Звичайно, в цьому салаті чудово смакуватимуть слабосолоний лосось або сьомга. Однак ми пропонуємо приготувати страву із звичайними рибними консервами. Не поступляться смаком і відмінно підійдуть сардина, сайра або тунець у власному соку. Так ви насолодитеся ніжною консистенцією та дуже приємним смаком. Жодних складнощів, салат ситний, але при цьому не витратний.
Інгредієнти
Яйце 6 шт., Консервований тунець 180 г, Сир кисломолочний 150 г, Вершкове масло 50 г, Майонез 150 г, Цибуля 1 шт., Твердий сир 200 г.
Приготування
Відваріть яйця, охолодіть та почистіть. Відокремте білок від жовтка.
Потріть на тертці білок і жовток в окремі ємності. Твердий сир потріть на великій або середній тертці на ваш смак.
Цибулю наріжте дрібним кубиком і залийте окропом на 5 хвилин, потім воду злийте. Це робиться, щоб прибрати гіркоту. Якщо використовуєте червону цибулю, цього робити не потрібно, в ній більше солодкості, ніж гіркоти.
Починайте формувати салат шарами, над кожним роблячи сіточку з майонезу.
На перший шар іде половина білка. На другий — подрібнена виделкою риба.
Третій шар – цибуля з тертим вершковим маслом, наступний шар – жовтки з сиром та зеленню. Потім шар з тертого білка.
Готовий салат зверху прикрасьте тертим сиром та нарізаною зеленню. Найкраще залишити страву просочитися на ніч, але якщо не виходить, буде достатньо трьох годин у холодильнику.