Рецепт дня: Різдвяний пиріг з вишнею

Не знаєте, куди подіти заморожені з літа ягоди? Побалуйте рідних ароматною випічкою, яка припаде до душі всім членам родини. Рішення спекти різдвяний пиріг з вишнею вже точно правильне, якщо вам хочеться подати на солодкий стіл чудовий смачний десерт.

Ці ласощі вражають своїм розкішним смаком! Два види бісквіту та найніжніший крем у поєднанні з легкою кислинкою вишень – це і є різдвяне диво, від якого малюки будуть у захваті.

Щоб десерт вийшов акуратним, після того як він охолоне, рекомендуємо спершу помістити його назад у форму, а потім уже змащувати кремом. В цьому випадку пиріг вийде дуже красивим та презентабельним.

Інгредієнти
Вершкове масло 100 г, Яйце 2 шт., Цукор 100 г, Ванільний цукор 10 г, Пшеничне борошно 150 г, Молоко 1 ст. л., Розпушувач 1 ч. л., Какао-порошок 2 ч. л. ,Сіль 1 щеп., Вишня за смаком, Вершки 250 мл, Сиркова маса 250 г, Сметана 50 г, Чорний шоколад 100 г, Цукрова пудра 100 г.

Приготування
Збиваємо розм’якшене вершкове масло. Вводимо яйця, звичайний та ванільний цукор. Знову все збиваємо.

Додаємо пшеничне борошно, розпушувач та сіль. Добре все перемішуємо до однорідності. Розділяємо тісто на дві частини. Застилаємо форму для випікання пергаментом. Викладаємо до неї першу частину тіста.

До другої частини тіста додаємо какао і молоко. Добре все перемішуємо. Викладаємо другу частину на першу, рівномірно розподіляючи лопаткою.

Беремо вишні без кісточок. Викладаємо їх на шоколадне тісто, злегка втискаючи в нього. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Готуємо крем. З’єднуємо сиркову масу зі сметаною. Вливаємо 200 мл вершків. Всипаємо цукрову пудру. Збиваємо все до однорідної маси. Відправляємо в холодильник.

Дістаємо бісквіт з вишнею з духовки та виймаємо його з форми. Залишаємо остигати на решітці. Потім викладаємо на пиріг більшу частину крему, рівномірно розподіляючи його.

Топимо на водяній бані шоколад із 50 мл вершків до однорідності. Виливаємо глазур на крем, вирівнюємо її за допомогою кулінарної лопатки. Відправляємо в холодильник на 20 хвилин. Поміщаємо в кондитерський мішок крем, що залишився. Прикрашаємо ним пиріг. Зверху викладаємо кілька вишень.

Готово! За бажання шоколадний десерт можна прикрасити коктейльними вишнями, тоді не доведеться переживати, що вони випустять сік. Такі ягідки тільки покращать зовнішній вигляд готових різдвяних ласощів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *