Рецепт дня: Свинячий рулет з начинкою

Хіба не чудово, коли однією стравою можна і вразити, і нагодувати гостей? Ароматний свинячий рулет із начинкою з болгарського перцю та бекону – представник саме цієї категорії. Таку м’ясну страву не соромно поставити на святковий стіл!

Обов’язково запікайте цього року рулет за цією технологією. Від м’яса всі будуть у захваті! Адже воно вийде неймовірно соковитим, ніжним та ароматним. Не страва, а смакота, рецепт якої проситимуть усі гості.
Дайте волю фантазії! Спробуйте використовувати як начинку обсмажені печериці, слайси солоних огірків або шпинат. Ці продукти добре підійдуть, якщо ви не дуже великий фанат солодкого перцю.

Інгредієнти
Свиняча корейка 1,8 кг, Соняшникова олія 80 г, Часник 5 зуб., Орегано 1 ч. л., Сушена зелень 1 ч. л., Паприка 1 ч. л.,  Гірчиця 1 ч. л., Болгарський перець 3 шт., Бекон копчений 150 г, Твердий сир 250 г, Сіль 1 ч. л., Чорний перець (мелений) 0,5 ч. л., Лимонний сік 1 ч. л., Мед 1 ч. л.

Приготування
Очистити часник. Додайте його, мед, гірчицю, орегано, сіль, сушену зелень, паприку, сіль та чорний перець у чашу блендера. Влийте соняшникову олію та лимонний сік. Пробийте все до однорідності.

Візьміть м’ясо і зріжте з нього пласт товщиною приблизно 1 см, розгортаючи таким чином весь шматок. Рулет Накрийте свинину харчовою плівкою. Відбийте її за допомогою кулінарного молоточка, а потім змастіть підготовленим маринадом, залиште його трохи.

Згорніть м’ясо маринадом усередину. Помістіть його в поліетиленовий пакет і відправте в холодильник на 2 години.

Приготуйте начинку. Помийте болгарські перці. Розріжте їх навпіл. Видаліть плодоніжку та насіння. Викладіть перці на деко, полийте їх олією. Відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 25-35 хвилин. Перекладіть перці у глибоку ємність. Накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин.

Акуратно зніміть з овочів шкірку. Перекладіть м’якоть у миску. Сік, що виділився з перців, влийте в ємність до маринаду, що залишився. Натріть твердий сир на великій тертці.

Розгорніть шар свинини. Викладіть м’якоть перців. Зверху помістіть смужки бекону. Потім посипте все натертим сиром і загорніть у рулет. М’ясну заготовку перев’яжіть, використовуючи кулінарну нитку. Викладіть рулет у форму для запікання. Змастіть його маринадом. Накрийте фольгою та відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину. Потім зніміть фольгу. Відправте у духовку ще на 20 хвилин при 200 градусах.

Запікати такий апетитний рулет рекомендуємо з картоплею. Наріжте її великими шайбами. Викладіть на лист. Наріжте крупно часник і цибулю. Додайте їх до картоплі. Посипте все сіллю, перцем та паприкою. Збризкайте соняшниковою олією. Добре перемішайте. Найкраще запікати свинячий рулет на такій овочевій подушці. У цьому випадку м’ясо та гарнір будуть готові одночасно, а це не може не тішити!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *