На Дніпропетровщині понад 360 пунктів незламності

На Дніпропетровщині розгорнуто та працює понад 360 пунктів незламності. Вони є у всіх районах області: містах, селах та селищах. Укомплектовані генераторами, обігрівачами, запасом води, аптечками.

Про це повідомили у обласній військовій адміністрації.

“Це ті місця, куди люди можуть прийти, якщо вдома довгий час немає світла, води, опалення, зв’язку. У Пунктах незламності можна зарядити телефони, зігрітися, попрацювати за ноутбуком. Випити гарячий чай чи каву. Є дитячі куточки для найменших відвідувачів”, – наголосив перший заступник голови Дніпропетровської ОВ Володимир Орлов.

Він додав, що цей державний проект покликаний підтримати українців. Насамперед, у той час, коли ворог завдає ударів по енергетичній інфраструктурі. Стаціонарні Пункти незламності розташовуються у навчальних закладах, бібліотеках, старостатах, сільрадах. Мобільні намети розгорнули і працівники ДСНС.

“Окрема подяка соціально відповідальному бізнесу. Підприємці області облаштували близько півтисячі своїх локацій незламності. І їхня кількість щодня збільшується. Вже приєдналися АЗС, аптеки, супермаркети, відділення банків. Облаштували місця для підзарядки гаджетів та обігріву”, – сказав Володимир Орлов. Він наголосив, що під час новорічного різдвяного періоду всі Пункти незламності Дніпропетровщини працюватимуть у звичайному режимі.

«Ще понад 70 пунктів готові до розгортання. Вирішується питання їхнього дооснащення. Значно допоможуть генератори Німеччини. Наші партнери передали 370 шт. на 150 тисяч євро», – розповів перший заступник Дніпропетровської ОВА.

Мешканцям радять заздалегідь дізнатися про адресу найближчої локації безпеки. Щоб одразу знати, куди йти у разі потреби. Подивитися розташування Пунктів незламності можна на сайті обласної військової адміністрації. Інтерактивна мапа доступна і на сайті nezlamnist.gov.ua. Список постійно оновлюється.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *