У Кам’янському працює багатокімнатний Пункт незламності

На правому березі Кам’янського працює багатокімнатний Пункт незламності. Облаштували його в одному з ліцеїв міста. Тут є місця для підзарядки гаджетів та перегляду новин. Зона відпочинку сімей з дітьми та сповивальна кімната. А ще – медичний кабінет, душові та кухня. Щоб відвідувачі не заблукали, на вході вивісили вказівники.
Тепло в місцевому Пункті незламності від автономної котельні. Електроенергія потужного генератора.
«Він працює на котельню. Ще до 20 кіловат дає на школу. Їх достатньо для того, щоби працювало все. Без підзарядки у такому режимі витримає щонайменше дві доби», – розповідає директор одного з ліцеїв Кам’янського Геннадій.
Доступно кілька локацій. На другому поверсі – намети та розкладачки. Вони для сімей із дітьми. У актовому залі – десятки місць для сидіння. На сцені – величезна плазма, щоб відвідувачі дізнавалися найсвіжіші новини.
«Два рази на день у мене світло зникає. Бо дуже добре, коли є такі пункти. У них затишно та тепло. З дітьми посиділи, погрілися, помалювали», – ділиться враженнями мешканка Кам’янського Тетяна.
Є окрема зона для заряджання гаджетів. Вона оснащена електричними подовжувачами. Поруч розмістили медичний кабінет.
«У нас є бинти, лейкопластир, перекис, джгути. Все для допомоги дітям та дорослим. З таблеток – ношпа, активоване вугілля. Засоби від головного болю та тиску. Є термометри та тонометр», – перераховує медсестра одного з ліцеїв Кам’янського Вікторія.
На кухні Пункту незламності – продукти харчування. Запасів щонайменше на три доби. Тут чергує Тетяна. Її завдання – зустріч гостей.
«Спостерігаю, щоб всього вистачало. Якщо відвідувачеві потрібна допомога, підкажу, – пояснює кухар одного з ліцеїв Кам’янського Тетяна. – Є у нас чай та кава. Для перекушування – хлібці, соломка, локшина швидкого приготування. Є енергетичні батончики. Солодке з’їдаєш і настрій покращується».
В наявності та укриття. Одночасно ця локація безпеки зможе ухвалити до п’ятисот осіб.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *