Categories: Це цікаво

Коли настане Новий рік за китайським календарем: точна дата та час

Новий рік Чорного Водяного Кролика за китайським календарем офіційно вступить у свої права лише за три тижні.

Коли точна дата та час наступу нового року за китайським календарем – читайте у матеріалі Styler нижче.

Коли прийде рік Кролика

За китайським календарем рік Кролика офіційно набуде своїх прав 21 січня 2023 року. За київським часом він настане о 18:00. У Китаї в ці дні запроваджуються офіційні святкові та вихідні дні – з 21 січня по 27 січня 2023 року. У цій країні Кролик набуде своїх прав о 00:00 22 січня.

Попередні роки Кролика: 1939, 1951, 1963, 1975, 1999, 2011. Наступного разу Кролик нас відвідає у 2035 році. Якщо ви народилися в рік Кролика, то на вас, безсумнівно, чекає успіх.

У Китаї такий рік чекають з нетерпінням і називають його Benmingnian – рік Долі. Він вважається часом несподіваних змін та важливих подій у житті.

Новий рік у Китаї називають Святом Весни, і історія цього свята налічує понад 4000 років.

Дату визначають за місячним календарем – новий рік настає на другий молодик після зимового сонцестояння. Зазвичай, ця дата випадає на період з 21 січня по 20 лютого. Цього року перший день співпав із датою, а отже рік принесе багато радості та щастя.

Традиції китайського Нового року

За два тижні до Нового року в Китаї люди займаються прибиранням та закупівлею продуктів. У компаніях підбивають підсумки року, завершують роботу. За кілька днів до свята додому повертаються з навчання чи роботи, щоби зустріти свято у сімейному колі.

Напередодні Нового року прикрашають будинки – на двері вішають написи на червоному папері з побажаннями добра та щастя – парні куплети. Розвішують ліхтарики та готують святкову вечерю – страви з риби, пельмені цзяоцзи.

У новорічну ніч за столом збирається вся родина. Дітям дарують червоні конверти із грошима хунбао. Після вечері родина дивиться концерти, запускає феєрверки та ліхтарики. Рідних та друзів починають відвідувати лише на 2 чи третій день свята.

На 4-5 день вирушають у гості до рідних, які мешкають у сусідньому селі чи місті. На роботу багато хто повертається лише через 7 днів.

Символ 2023 року

Згідно з китайською астрологією, кожен знак Зодіаку знаходиться під впливом однієї з 5 стихій – Метал або Золото, Дерево, Вода, Вогонь та Земля.

Існує 5 типів кожної з 12 тварин, і вони повторюються раз на 60 років. Попереднього разу Водяний Кролик був у 1963 році.

Символ 2023 року за китайським календарем – Чорний Кролик (Кіт). Щасливі цифри року – 3, 4, 6.

Щасливі кольори: рожевий, червоний, фіолетовий, синій. Квітка: жасмин та серпнева лілія.

Чого варто уникати: цифри 1, 7, 8. А також білий, темно-жовтий та темно-коричневий колір.

Кролик чи Кіт?

Існує ціла легенда про те, як Кіт потрапив до китайського зодіакального кола. Усього тварин у цьому колі – 12.

Нефритовий імператор відправив свого слугу знайти та запросити до двору найкрасивіших звірів. Першим йому попався Щур і він отримав своє запрошення. Далі слуга знайшов решту тварин, але знайти Кота він так і не зміг.

Своє запрошення Коту він попросив передати Щура. Запрошення було передано і Кіт вирішив подрімати трохи, оскільки до аудієнції імператор мав багато часу. Він попросив його розбудити своєчасно.

Щур вважав Кота сильним суперником і не став його будити. До палацу імператора прибули 11 тварин. Тому вирішили замінити Кота іншою твариною, яка схожа зовні й за характером – Кроликом.

Але в деяких східних країнах рік Кота існує і часто пишуть одразу два значення – Рік Кролика/Кота.

Margaret

Recent Posts

Співачка Ірина Федишин вагітна втретє

Українська співачка Ірина Федишин втретє стане мамою. Радісну новину зірка розсекретила під час прем'єри свого треку "Секрет".…

28 хв. ago

Чи можна вигулювати котів, які живуть в квартирі: поради власникам

Дедалі частіше в місті можна побачити котів на прогулянці - на повідці під наглядом господаря.…

58 хв. ago

На Дніпропетровщині у ТЦК помер військовозобов’язаний

5 травня у Саксаганському територіальному центрі комплектування Кривого Рогу помер військовозобов'язаний через різке погіршення стану…

1 годину ago

На Дніпропетровщині чоловік розбещував 7-річну падчерку

Розбещував малолітню падчерку – судитимуть мешканця Дніпропетровщини. Ювенальні прокурори Павлоградської окружної прокуратури скерували до суду…

1 годину ago

До літа все життя кардинально зміниться: ці знаки Зодіаку чекає максимальне оновлення

Гороскоп на травень розповість, хто з представників зодіакального сузір'я очікує важливих змін у житті до кінця…

2 години ago

На Донеччині загинув солдат із Кам’янського

Трагічну новину повідомив міський голова Андрій Білоусов. "26 липня 2022 року в бою поблизу населеного пункту…

2 години ago