Рецепт дня: Тертий пиріг з мандаринами

Тертий пиріг з мандаринами – одне з найкращих частування для всієї родини. Його можна приготувати як для звичайного чаювання, так і для гуляння з друзями. Цей ароматний десерт варто подавати і з нагоди свята, і просто для того, щоб порадувати близьких.

Ми підготували покроковий рецепт цікавого мандаринового пирога. На його аромат точно збіжаться всі сусіди. Беріть блокнот із кулінарними ідеями та записуйте.

Інгредієнти
Яйце 1 шт., Цукор 120 г, Вершкове масло 50 г, Пшеничне борошно 120 г, Сіль дріб., Ванілін за смаком, Розпушувач 0,5 ч. л., Мандарини 270 г, Апельсинова цедра 1 ст. л., Кукурудзяний крохмаль 1,5 ст. л.

Приготування
Вершкове масло, яке попередньо простояло годину при кімнатній температурі, збиваємо з 40 грамами цукру і дрібкою солі.

Додаємо яйце та ванілін. Збиваємо все, поки не отримаємо однорідну консистенцію. Потім слід всипати розпушувач і пшеничне борошно (якщо 120 грамів буде мало, можна додати ще трохи). Головне, щоб тісто не прилипало до рук. Відрізаємо третину тіста і відправляємо її в морозильник. Решту ж ставимо в холодильник.

Для начинки слід очистити мандарини від шкірки та кісточок, а потім потрібно перебити їх у блендері з натертою на дрібну тертку цедрою апельсина.

Додаємо 3 столові ложки цукру та просіяний крохмаль.
Доводимо отриману суміш до загусання на середньому вогні. Важливо пам’ятати, що начинка стане густішою, коли охолоне.

Форму змащуємо олією та присипаємо борошном. Дістаємо тісто з морозилки, розкочуємо його. Викладаємо у форму та формуємо бортики. Потім рівномірно розподіляємо начинку, а зверху натираємо на великій тертці шматочок тіста, який відкладали в морозилку.

Випікаємо 30-40 хвилин, поки не з’явиться золотиста скоринка, при 180 градусах.
Подавати тертий пиріг найкраще з кулькою морозива та листочком м’яти, які дозволять розкрити всю палітру смаку цих ласощів. Настав час бігти в магазин за мандаринами, адже такий ніжний десерт обов’язково стане вашим фаворитом.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *