Рецепт дня: Салат «Стара гавань»‎

Коли осінні салати ми намагаємося готувати з домашніх сезонних овочів (помідорів, огірків, капусти), взимку на ці страви йдуть зовсім інші інгредієнти. Наприклад, відварені овочі, яйця, маринована цибуля, оселедець і, звичайно ж, майонезна заправка. Саме у цей святковий період ми можемо її собі дозволити!

Салат «Стара гавань» — святкова страва і на вигляд, і на смак. Незважаючи на те, що продукти в ньому абсолютно звичайні і навіть копійчані, їх поєднання може здивувати. Ми помітили, що салати з печінкою тріски стають популярними ближче до Нового року, тому вирішили доповнити список новим рецептом.

інгредієнти

Волоські горіхи 30 г, Печінка тріски 250 г, Картопля 2 шт., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений), Майонез, Плавлений сир 160 г, Яйце 3 шт., Яблуко 1 шт., Морква 1 шт., Кріп 30 г, Цибуля 1 шт., Оцет 30 мл, Вода 150 мл, Цукор 1 ч. л., Сіль 0,5 ч. л.

Приготування
Картоплю і моркву відваріть до готовності, а яйця – круто. Остудіть інгредієнти. Цибулину наріжте тонкими півкільцями, перекладіть у глибоку ємність і залийте маринадом.

Маринад приготуйте так: склянку води змішайте з 9% оцтом, цукром і дрібкою солі. Добре перемішайте інгредієнти.

Горіхи підсушіть на сухій розпеченій сковороді, подрібніть їх ножем. Печінку тріски наріжте дрібними кубиками. З цибулі злийте маринад, відіжміть її рукою. Починаємо збирати салат.

На пласку тарілку натріть рівним шаром відварену картоплю, підсоліть і поперчіть її, змастіть майонезом посередині. Один сантиметр від краю залиште без соусу.

Наступним шаром викладіть мариновану цибулю. Далі – печінка тріски. Зверху натріть на великій тертці плавлений сир. Його також по центру змастіть майонезом, трохи поперчіть.
Наступним шаром натріть яйця, змастіть майонезом. Кисле яблуко та відварену моркву натріть у дві окремі ємності. З моркви зверху зробіть бортики.

У центрі викладіть натерте кисле яблуко. Подрібніть кріп, посипте ним верхній шар салату. Прикрасьте страву горішками і сховайте в холодильник на три години. Веселого святкування та приємного вам апетиту!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *