Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Соковитий пиріг з м’ясною начинкою

Правильно приготований пиріг із м’ясною начинкою цінується на вагу золота! Такий, щоб м’ясо добре пропеклося, але при цьому залишилося соковитим. Адже, погодьтеся, сухий фарш у випічці — це справді проблема. Пропонуємо вам випробувати новий рецепт страви, яку ще називають фаршированим хлібом. З першого погляду здається, що готувати його складно, але не хвилюйтесь! Насправді все виглядає набагато простіше.

Як начинка використовується яловичий фарш, але його можна замінити фаршем із курки або індички. Свинину краще не купувати. По-перше, її потрібно довше пекти, а по-друге, вона виходить занадто жирною. Маючи на руках усі інгредієнти, сміливо приступайте до приготування їжі! Розраховуйте, що одного такого пирога вистачить на ситну сімейну вечерю.

Інгредієнти

Яловичий фарш 400 г, Манка 200 г, Борошно пшеничне 160 г, Цукор 1 ч. л., Сухі дріжджі 5 г, Олія 60 мл, Яйце 1 шт., Молоко 200 мл, Цибуля 1 шт., Болгарський перець 1 шт., Чорний перець (мелений), Червоний перець, Куркума, Коріандр, Кунжут за смаком, Твердий сир 100 г, Соняшникова олія, Зелена цибуля, Петрушка.

Приготування
Змішайте у глибокій мисці пшеничне борошно, дрібну манку, дріжджі, цукор, сіль, олію.

Замісіть м’яке тісто і залиште його на 40 хвилин під плівкою в теплому місці.

Обсмажте яловичий фарш до напівготовності на сковороді, змащеній олією. Додайте нарізану ріпчасту та зелену цибулю, болгарський перець. Посоліть і поперчіть, приправте червоним перцем, куркумою та коріандром, потримайте під кришкою 5 хвилин і зніміть з вогню.

Розділіть тісто на дві частини. Одну розкатайте у коло для основи і покладіть у змащену олією форму (бажано, щоб вона була роз’ємною). Викладіть на тісто фарш.

Зверху натріть сир і присипте подрібненою петрушкою.
Розкотіть другу половину тіста у прямокутний пласт і наріжте його не смуги. Потім покладіть смуги зверху на начинку.
Змастіть пиріг збитим яйцем і відправте запікатися в духовку на 30-40 хвилин при 200 градусах.

Ваш шедевр готовий! Тепер залишається лише урочисто дістати його з духовки та гарячим поставити на стіл. Випічка із мясом особливо гарна зразу з духовки, так що не зволікайте. До такого пирога найкраще підійде легкий овочевий салат і келих червоного сухого. Бажаємо приємного апетиту!

Олена

Recent Posts

Дніпропетровщина – друга в Україні за кількістю скарг пацієнтів на медзаклади

Мешканці Дніпропетровської області з початку 2024 року подали 94 скарги щодо порушення їхніх прав у…

40 хв. ago

Органи самоорганізації Кам’янського продовжують проводити весняні толоки

Напередодні Великодня, Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, за ініціативою…

2 години ago

Кам’янське підписало меморандум з “Камет-Сталь” (відео)

Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "Сьогодні відбулася важлива подія для Кам’янського. Спільно з операційним…

13 години ago

Кам’янчан запрошують на “Ніч у музеї”

17 травня у Музеї історії м. Кам'янське пройде акція "Ніч музеїв-2024", приурочена до Міжнародного дня…

15 години ago

У Кам’янському районі шахраї ошукали родичів військових та волонтерів на 1,3 млн. гривень

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Кам’янської окружної прокуратури суд визнав винними трьох учасників організованої групи…

15 години ago

У Кам’янському активно працює “Волонтерський центр”: звіт діяльності

У Кам'янському продовує свою роботу «Волонтерський центр», який допомагає військовим, вимушеним переселенцям та іншим соціально…

15 години ago