Рецепт дня: Кутя із сухофруктами та малиною

6 січня в Україні проходить Святвечір. Традиційно, на святкових столах українці ставлять 12 пісних страв. Але головною завжди є кутя. Зазвичай її готують із пшениці та додають мед та мак. Але рецептів цієї страви набагато більше. Найсмачніші та найцікавіші рецепти куті знайдете нижче.

Кутя на Святвечір символізує єднання з Богом та світом померлих. Також ця страва є актом жертви Богові. Мак – символ мучеництва, безневинно пролитої крові. Мед – символ чистоти, Божого слова. Крім куті, обов’язковими стравами на Святвечір є узвар із сухофруктів, пісні вареники, борщ, пампушки.

Продукти:
2 склянки пшениці, Сушені яблука та груші, 100 г родзинок, Сушена або розморожена малина (чверть склянки), Мед за смаком.

Приготування:

Пшеницю промити. Залити зерна 4 склянками води та варити 25-30 хвилин. Коли вода закипить, додати яблука, груші. Через 5-7 хвилин – родзинки.

Коли зварена суміш охолоне – додати мед, заморожену малину. Залишити на 1-2 години, а потім подати на стіл.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *