Окуляри запотівають взимку: трюки, які забезпечать видимість навіть при мінусовій температурі

Окуляри — той аксесуар, який в будь-який час року може вдало підкреслити підібраний образ. Безумовно, носять їх з абсолютно різних причин. Одні це роблять для того, щоб доповнити аутфіт, другі — для захисту від сонячних променів, а треті — щоб краще бачити. Виходячи з того, яка причина, вже і підбирається сама модель даного аксесуара. Але, незважаючи на їх різне призначення, всі окуляри запотівають взимку, інформує Ukr.Media.

Це досить неприємне явище, з яким стикається багато людей, особливо коли на вулиці мінусова температура. Що ж робити, щоб перед вами нічого не розпливалося, а видимість була хорошою навіть в найхолоднішу пору?

Основні причини запотівання лінз

  1. У зимову пору температура повітря в приміщенні значно вища, ніж на вулиці. Тому, коли ми заходимо з морозу, при зустрічі з теплим повітрям на лінзах з’являються дрібні крапельки (конденсат). Це сильно ускладнює видимість.
  2. Коли ми знаходимося на вулиці взимку, лінзи наших окулярів стають досить холодними. Тепле повітря, що видихається нами, має властивість підніматися, в результаті чого знову з’являється перепад температури. Це і служить причиною запотівання окулярів.
  3. Вплинути на погіршення видимості може і підвищена вологість повітря. Так конденсат утворюється і в приміщенні, і на вулиці.

Як запобігти запотіванню окулярів

Для того, щоб вам не довелося постійно протирати окуляри, бажаючи хоч щось розгледіти на вулиці взимку, радимо скористатися лайфхаками. Ці хитрі трюки дозволять забути про те, що таке запітнілі лінзи.

  1. Для застосування цього методу знадобиться невелика кількість шампуню і чистої води, використовувати які потрібно в рівних пропорціях. Занурюємо в отриману суміш ганчірку, а потім протираємо нею лінзи. Потім витираємо їх насухо, і можна не боятися виходити на мороз.
  2. Озброївшись одним лише сухим милом, можна також запобігти запотівання окулярів. Принцип дії надзвичайно простий. Проводимо бруском мила по лінзах, змочених водою. Потім протираємо їх насухо ганчірочкою.
  3. Гліцерин кімнатної температури — відмінний засіб для позбавлення від даної проблеми. Наносимо його на лінзи окулярів з обох сторін, використовуючи ганчірочку. Ретельно розтираємо і даємо висохнути. Потім гарненько витираємо лінзи.
  4. Для цього методу слід взяти не сухе, а рідке мило. Воно повинно бути кімнатної температури. Обробляємо за допомогою рідкого мила лінзи. А потім протираємо їх насухо, використовуючи м’яку ганчірку.

Ці методи показують відмінний результат: окуляри не запотівають в зимовий період. Головне — слідувати зазначеним інструкціям і для протирання використовувати ганчірочку з мікрофібри.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *