До Кам’янського на Різдво йдуть морози та сніг

До України йдуть сильні морози на Різдво. Мінусова температура у повітрі перетворить опади дощу на сніг.

Синоптикиня Наталка Діденко розповіла, коли в Україні слід очікувати похолодання та сніг.

Про це вона написала у своєму фейсбуці.

За її словами, температура повітря почне знижуватися вже найближчими днями, а пік похолодання припаде на 6-9 січня. Діденко каже, що опади спочатку з’являться у вигляді дощу, потім перейдуть у мокрий сніг та сніг.

“Найхолоднішими у Різдвяні дні та ночі будуть північ, частина центру, яка ближча до сходу та схід України, вночі ймовірно до -10 -16 градусів”, – каже синоптикиня.

Крім того, Діденко розповіла, що причиною аномально теплого Нового року в Україні була відсутність снігу.

“Додатковим сприянням потужного прориву тропічної теплющої повітряної маси з районів Африки була відсутність або мінімальна кількість снігового покриву на момент рекордів, який би хоча б трохи забрав на себе цього аномального тепла. А ми спокійно дивимося далі, розуміючи, що це тепло – аномальне, що рекорди бувають, і що зима все ж триває”, – написала синоптикиня.

За її словами, 4 січня тепла погода ще втримається, однак опадів не буде. Вітер очікується переважно північно-західний, 5-12 метрів за секунду.

У Кам’янському 4 січня ще протримається помірно сонячна теплп погода. Проте вже з 5 січня температура повітря почне знижуватися, хоча й ще буде із “плюсами”, впродовж дня +0+4 градуси. Вдень пройде невеликий сніг, який перейде у дощ та затягнеться до опівночі. Вдень можливі пориви вітру до 54 кілометрів за годину. 6 січня температура почне знижуватися і вже до вечора сягне мінусової позначки. Вдень також можливий дощ.

7 січня вдарять справжнісінькі різдвяні морози -6 -8 градусів. 8 та 9 січня похолоднішає ще більше – до- 12 вночі та -5 вдень. Проте 10 січня штормовий південний вітер, з поривами до 70 км/год., принесе кам’янчанам відчутне потепління. Якщо вранці та вдень ще буде морозно, то до вечора стовпчик термометра підніметься до +2 градусів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *