Вчителі Дніпропетровщини отримали понад 1,5 тис. ноутбуків

Дніпропетровщина отримала понад півтори тисячі лептопів. Сучасні гаджети – для вчителів. Техніку передали школам у 34 громадах області. Вона допоможе педагогам працювати у дистанційному форматі.

«Такий подарунок – ініціатива Фонду Олени Зеленської та частина проекту «Цифровий актив для України». Придбати їх допомогли благодійники. Ми отримали понад 1,5 тис. нових ноутбуків. Вони оснащені сучасною операційною системою, підтримують усі необхідні програми дистанційного навчання. Чекаємо на ще майже 6 тис. гаджетів», – зазначила начальниця управління департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОВА Валентина Середня.

У Верхньодніпровській громаді Кам’янського району освітяни щодня виходять у мережу. Постійно підвищують рівень цифрової грамотності, опановують різні програми, щоб зробити уроки цікавими. Говорять, що отримані ноутбуки їм у цьому допоможуть.

«Під час дистанційного навчання наші вчителі користуються гугл-формами, роблять презентації, створюють спільні таблиці. Вони постійно вчаться, щоб бути попереду «просунутих» учнів. Сучасне обладнання допоможе використати цифрові технології», – розповіла головний спеціаліст відділу Верхньодніпровської міської ради Марина Захарук-Чайченко.

Близько 300 вчителів Томаківської громади Нікопольського району підлаштувалися до викликів воєнного часу. Суспільство розташоване у прифронтовій зоні, але там продовжують навчання. Працюють онлайн у першу та другу зміну. За окремим графіком – із учнями, які виїхали за кордон.

«У нас постійні відключення світла. Вчителі підлаштовуються: складають графіки, щоб кожна дитина отримала необхідні знання. На жаль, не всі педагоги мають свій ноутбук. Нові лептопи дозволять працювати безперебійно та комфортно. Це справжній новорічний подарунок», – наголосила начальник відділу освіти Томаківської селищної ради Віта Калашник.

Техніку отримали 34 громади Дніпропетровщини. Це школи Кам’янського, Дніпровського, Новомосковського та Нікопольського районів. Придбати її допомогли компанії Microsoft та Hewlett-Packard.

Margaret

Recent Posts

У Кам’янському затримали серійного крадія

У Кам’янському поліцейські затримали 40-річного чоловіка за серію майнових злочинів. Підозрюваний викрав з квартири знайомого…

54 хв. ago

Для дітей Кам’янського провели майстер-клас з розпису пасхальних пряників для ЗСУ

У Кам’янському 20 дітей, в тому числі ВПО, долучились до майстер-класу з розпису пасхальних пряників…

1 годину ago

Два вузи Дніпра потрапили в ТОП-20 рейтингу Scopus

Стали відомі результати щорічного рейтингу українських закладів вищої освіти. Цьогоріч до списку лідерів потрапили університети…

1 годину ago

У Кам’янському виготовляють дрони та РЕБ для військових (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "В рамках співпраці громадських організацій «Бджола» та «Благодійний…

1 годину ago

У Дніпрі в кафе дівчина-підліток влаштувала стрілянину

У Дніпрі за фактом хуліганських дій повідомлено про підозру 14-річній дівчині. За процесуального керівництва ювенальних…

2 години ago

У Кам’янському працює банк одягу для дітей

Про це повідомляє Фонд розвитку Кам'янського. "Запрошуємо батьків з дітьми до нашого банку одягу, адже там…

2 години ago