69 дітей Дніпропетровщини у 2022 році отримали власні оселі

Обов’язок держави дбати про захист житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування закріплений на законодавчому рівні.
Аби діти мали гідні умови для проживання, держава або зберігає належне їм на праві власності житло й закріплює право проживання там, або купує для них власне помешкання. В останньому випадку — виділяє на це кошти з держбюджету.
«У 2022 році за кошти держсубвенцій місцевими бюджетами 69 мешканців Дніпропетровщини з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування мали можливість придбати у власність житло. На це було виділено більше 25 мільйонів гривень. Суми виплат для кожної особи різнилась. Це залежало від місцевості, де купується будинок/квартира (сільська чи в місті), наявності інвалідності у дитини тощо. До прикладу, 438 тисяч 660 гривень отримали діти для купівлі житла в сільській місцевості», — розповіла головна спеціалістка відділу захисту прав дітей, усиновлення та розвитку сімейних форм виховання Служби у справах дітей ДніпроОВА Алла Борисенко.
Діти мали змогу обирати що купувати — будинок чи квартиру. За умовами проєкту, загальна площа помешкання мала складати не менше 31 м². До того ж воно мало бути в належному стані, оснащене комунікаціями та погоджене відповідною місцевою комісією.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *