На головному підприємстві Кам’янського проводять ремонт компресора

Завод “Каметcталь” гірничо-металургійної монополії Ріната Ахметова “Метінвест”, створений на потужностях Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам’янське Дніпропетровської обл.), у киснево-компресорному цеху (ККЦ) проводить капітальний ремонт компресора, що здійснює підготовку та стиснення.
Згідно з прес-релізом компанії, головна мета капремонту – підвищення надійності, безпеки експлуатації, безвідмовності та ефективності роботи агрегату, що забезпечує стислим азотом сталеплавильне та доменне виробництво.
При цьому уточнюється, що підготовку та стиснення азоту в киснево-компресорному цеху здійснюють три компресори, зараз на капітальному ремонті — КТК №6. Ремонтники повинні повністю розібрати агрегат, виконати ревізію основного обладнання та при необхідності замінити зношені деталі та вузли.
“Також буде відремонтовано систему подачі мастила та замінено електродвигун компресора. Це дозволить знизити електроспоживання на 10 кВт/год, що в період дефіциту енергоресурсів через масований обстріл особливо актуально. А завдяки ремонту запірної арматури та проточної частини компресора, енергетики ККЦ планують підвищити продуктивність агрегату до рівня паспортних даних, а саме досягти 12,5 тисяч кубометрів стисненого азоту за годину”, — констатується в інформації компанії.
Як повідомлялося, “Каметсталь” “Метінвесту” наприкінці грудня 2022 року відновила виплавку сталі після припинення роботи наприкінці листопада через обмеження з е/е внаслідок обстрілів російськими окупантами енергетичної інфраструктури України. Так, конвертерний цех “Каметсталі” відновив роботу, у період вимушеного простою було проведено відновлювальні роботи на машинах безперервного лиття заготовок, відремонтовано кранове обладнання, а також проведено ревізію механо-, електро- та енергообладнання обох конвертерів.
При цьому на “Каметсталі” відновлено роботу конвертера №2 та машини безперервного лиття заготовок (МНЛЗ) №3. Також працюють агрегати киснево-компресорного цеху (ККЦ), що забезпечують необхідними компонентами сталеплавильний переділ.
Поступово, за умови безперебійного електропостачання, відновить роботу та інше виробниче обладнання.
Раніше повідомлялося, що “Каметсталь” у середині грудня відновив виплавку чавуну після тимчасового припинення виробництва внаслідок обстрілу енергоструктури.
“Каметсталь” створена на базі ПрАТ “Дніпровський коксохімічний завод” (ДКХЗ) та ЦВК ПАТ “Дніпровський металургійний комбінат” (ДМК).

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *