У Дніпрі пропонують перейменувати парк Глоби на честь Степана Бандери

У Дніпрі створили петицію з проханням перейменувати парк Лазаря Глоби на честь Степана Бандери. На думку автора звернення, у воєнні часи таке рішення вплине на формування громадської свідомості. А також – допоможе подолати виклики сучасності і виховати патріотичну молодь. 

Автор петиції аргументує свою позицію тим, що небагато містян за роки незалежності знають історію Лазаря Глоби та його співпрацю з владою російської імперії. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на EDEM.

“Однак свої великі земельні наділи він отримав та зберіг виключно завдячуючи своїй лояльності до адміністрації Новоросійській губернії та військовим заслугам перед Російською імперією, які є дуже “неоднозначними” з сучасної точки зору. Що, можливо, навіть дискредитує сакральний статус українського козака”, — написав Олексій Прозоров.

На думку автора, нове ім’я для парку повинно мати ідеологічну спрямованість. І саме образ Степана Бандери, який активно сприймає молодь, позитивно відобразиться на українському бутті.

Рішення розглянуть у міськради після того, як пропозиція набере необхідну кількість голосів — 3000. Станом на 9 січня петицію підтримали дві людини. До кінця голосування лишилося 83 дні.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *