Рецепт дня: Пухке пісочне печиво

Ми пропонуємо вам рецепт, який цілком може стати справжнім відкриттям у вашій кулінарній практиці. Тому що це пісочне печиво на дріжджах справді виходить особливим!

У ньому поєднуються властивості двох видів тіста: дріжджового та пісочного. Тому печиво виходить одночасно пишним та розсипчастим. Дивно, що за всієї повітряності випічка не ламається і не кришиться. Загалом радимо спробувати.

Як відомо, пісочне тісто не буває без достатньої кількості жиру. Знадобиться пачка вершкового масла – це чимало. Заздалегідь дістаньте його із холодильника. Так воно підтане – вам буде зручніше працювати. За бажання в цьому рецепті масло можете замінити маргарином.

Сухі дріжджі можна замінити на свіжі — їх знадобиться 25 г. Розчиніть дріжджі в теплій (близько 37 градусів) воді і залиште на 5 хвилин для старту.

Форму печиву можете надати будь-яку. Дітям буде цікаво повозитися з фігурними виїмками. Коли ж часу в обріз, просто наріжте тісто смужками, як у нашому випадку, це найпростіший і найшвидший варіант.

Складові
Вершкове масло 220 г, Цукор 150 г, Ванілін 2 г, Яйце 3 шт., Сухі дріжджі 10 г, Вода 80 мл, Сіль 1 дрібка, Пшеничне борошно 500 г.

Приготування
М’яке вершкове масло розітріть із цукром та ваніліном. Збийте за допомогою міксера до пишноти. У процесі збивання введіть у суміш яйця по одному. Додайте сіль.

Борошно просійте, змішайте із сухими дріжджами. Всипте борошно з дріжджами до масляно-яєчної суміші. Влийте теплу воду. Замісіть нелипке тісто і залиште його в мисці при кімнатній температурі на годину. Розкотіть тісто в пласт завтовшки до 2 см. Посипте пласт цукром, злегка примніть цукор качалкою. Розріжте тісто на прямокутники.

Вироби перекладіть на застелений пергаментом лист і залиште на 20 хвилин для вистоювання. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.

Пісочно-дрожжеве тісто можна використовувати не лише для печива. Воно підійде як основа для соковитих ягідно-фруктових пирогів, закритих або відкритих. Розкочуйте пласти тіста тонше, ніж для печива, і вибирайте начинку за сезоном. Варення теж згодиться. Буде дуже смачно!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *