«Шлях до майстерності» – підсумковий Кубок Кам’янського 2022 року

У Кам’янському (колишній Дніпродзержинськ), 24-25 грудня 2022 року пройшов традиційний відкритий Кубок «ШЛЯХ ДО МАЙСТЕРНОСТІ» з кіокушин-кан карате. Змагання проводилися протягом двох днів, 24 грудня – розділ «ката» (демонстраційна техніка), 25 грудня – розділ «Куміте» (поєдинки).

У турнірі взяли участь команди з Кам’янського, Дніпра та Харкова. Загалом у змаганнях взяло участь 139 осіб, у розділі «ката» виступило – 46 спортсменів, у розділі «Куміте» – 93. За підсумками змагань, призи за найкращу техніку в розділі «ката» отримали: Косяченко Йосип, Аберніхін Артем, Скрипник Артур, Ткаченка Артем, Орлова Катерина, Бреславець Єва. У розділі «куміте»: Захарчук Артем, Іванов Андрій, Попов Ярослав, Хіміч Максим, Ромащенко Данило, Троян Олександр, Корольков Михайло, Гелич Павло, Кривченко Володимир, Носач Роман, Чорний Сергій, Шульга Артем. З результатами Кубка «ШЛЯХ ДО МАЙСТЕРНОСТІ-2022» можна ознайомитись на сайті: www.kyokushinkan.dp.ua.

«ШЛЯХ ДО МАЙСТЕРНОСТІ» – традиційний турнір Кам’янського

Традиція проводити Кубок міста для вихованців міських секцій з кіокушин-кан карти народилася ще 2001 року. Спочатку ці змагання називалися як Кубок Дніпродзержинська. За результатами змагань найкращої секції вручався «Кришталевий кубок». У 2004 році «Кришталевий кубок» було вручено секції гімназії №39, де він зберігається зараз. З 2005 по 2007 рік через організаційну кризу спортивно-масову діяльність федерації було зупинено. У 2007 в результаті вибору нового керівництва та поновлення роботи федерації, традиція проводити підсумковий Кубок відновилася. З 2010 року ці змагання називаються Кубок «ШЛЯХ ДО МАЙСТЕРНОСТІ». З 2015 року ці змагання проводяться у двох розділах: «ката» (демонстраційна техніка) та «куміте» (поєдинки). За результатами змагань найкращі спортсмени отримують окремий приз «за найкращу техніку».

«Вперше ми відкриваємо традиційний Кубок «ШЛЯХ ДО МАЙСТЕРНОСТІ» хвилиною мовчання, це пов’язано з тим, що багато наших старших вихованців, а також батьки дітей, що займаються, беруть участь у військових діях, борються за незалежність і цілісність України, – розповів Євген Колишевський, Президент Кам’янської федерації кіокушин-кан карате, – 2022 року нам довелося працювати в непростих умовах, це пов’язано з військовою агресією з боку Російської Федерації». Багато спортивно-масових заходів довелося скасувати через запровадження в Україні воєнного стану. Завдяки зусиллям керівництва федерації та тренерського складу нам удалося відновити роботу секцій, підготувати вихованців до виступів на змаганнях, організувати традиційний підсумковий Кубок «ШЛЯХ ДО МАЙСТЕРНОСТІ».

Важливо продовжувати роботу з дітьми навіть за умов війни!

Сьогодні в Україні нема спокійних місць. Сигнали “повітряної тривоги” звучать по всій країні. Через руйнування об’єктів критичної інфраструктури всі населені пункти живуть у режимі обмеженого споживання електричної енергії. У той же час, незважаючи на вкрай несприятливі умови, спортивне життя в країні не зупиняється.

«Протягом останніх місяців мені довелося побувати в різних регіонах України, проводити семінарські заняття та організовувати іспити з кіокушин-кан карате. Мене вразило те, що, незважаючи на всі незручності, пов’язані з відключенням світла та «повітряними тривогами», вихованці продовжують тренуватися, – поділився враженнями Андрій Щиголєв, верховний спостерігач Кубка «ШЛЯХ ДО МАЙСТЕРНОСТІ», представник міжнародної організації Кіокушин-кан Карате-до в Україні”.

В умовах війни у кожного – свій фронт!

Під час урочистого відкриття Кубка «ШЛЯХ ДО МАЙСТЕРНОСТІ», начальником управління молоді та спорту міської ради, було вручено дипломи подяки вихованцям, які, не дивлячись на складну обстановку в країні, взяли участь у Чемпіонаті Європи (11-13 листопада 2022 року, Польща). Дипломи здобули Зайченко Артем, Бреславець Яся, Бреславець Єва, Неклеса Катерина, Бердник Андрій. На думку начальника управління молоді та спорту міської ради, Кубок «ШЛЯХ ДО МАЙСТЕРНОСТІ» пройшов на високому організаційному рівні.

«В умовах війни у кожного з нас є свій фронт, радий бачити тих, хто утримує «спортивний фронт» і, незважаючи на всі труднощі, продовжує працювати з дітьми. Я дуже вдячний керівництву федерації за високий організаційний рівень змагань, а також гостьовим командам із Дніпра та Харкова за підтримку та участь. Ми намагатимемося в рамках своїх можливостей максимально підтримувати всі ініціативи, спрямовані на розвиток спортивно-виховної роботи з дітьми у Кам’янському», – заявив Едуард Коряк, начальник управління молоді та спорту міської ради.

Фото (зліва направо): Олександр Наконечний (віце-президент федерації), Євген Колішевський (президент федерації, головний суддя змагань), Едуард Коряк (начальник міського управління молоді та спорту).

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *