Блокбастери січня. Джей Ло підриває весілля, Джерард Батлер — солдат, а Том Генкс — сусідів (відео)

Січень 2023 року виявився щедрим на фільми різних жанрів: бойовики, комедії та одна історична українська драма.

Нестримне весілля/Shotgun Wedding

США, 2022, бойовик, комедія, романтика

Прем’єра: 5 січня

У ролях: Дженніфер Лопес, Джош Дюамель, Дженніфер Кулідж

Дженніфер Лопес – чемпіонка з фільмів про весілля. Але якщо Джулія Робертс із них регулярно втікала, то Дженніфер – слухняно йшла під вінець. Однак цей сценарій набрид, і тепер на вас чекає весілля упереміш з пригодами. Причому вони матимуть не романтичний, а бойовий характер. Молодята Том і Дарсі чинитимуть гідний опір терористам, які спробують захопити гостей їхньої церемонії як заручників. Джей Ло з гранатою – видовище не для людей зі слабкими нервами.

Операція “Фортуна”: Мистецтво перемагати/Operation Fortune: Ruse de guerre

США, Китай, 2022, шпигунський бойовик

Прем’єра: 5 січня 2023

У ролях: Джейсон Стейтем, Кері Елвіс, Г’ю Грант

Достатньо передбачуваний у плані якості бойовик – Гай Річі зі Стейтемом кіноборозну не псують. Не чекайте і на прориви, але розважитеся – точно.

Відомо, що фільм мав вийти навесні, але через повномасштабне вторгнення РФ в Україну його довелося відредагувати. Річ в тому, що ворогами шпигуна Фортуна виявились українські бандити – творці фільму вважали, що це недоречно і прибрали національність.

Отже: викрадено валізу, вміст якої загрожує кінцем світу, і Фортуні доручають повернути цінну річ назад. Суперагент Мі-6 поодинці такої справи не потягне, тому з ним у контакті міжнародна служба розвідки “П’ять очей”. Для прикриття до операції залучили й голлівудську зірку.

“Операція “Фортуна” — це погоні, перестрілки, бійки, вечірки, натовпи красунь, стрибки з літаків, вибухи і, головне — похмуре та зосереджене обличчя Джейсона Стейтема, чий персонаж не робить осічок.

До речі, у коментарях народ шкодує, що співвітчизників прибрали. Один із глядачів написав: “Банду українців поміняли. А шкода. Це б особисто мене не образило, а навпаки – викликало більше інтересу”.

Щедрик

Україна, Польща, 2023, драма, історія

У ролях: Яна Корольова, Поліна Громова, Джоанна Опозда, Андрій Мостренко

1939 рік. Місто Станіслав. У будинку під одним дахом мешкають три родини різних національностей. Українська, єврейська, польська. Вони давно порозумілися. Однак – спочатку розділ Польщі, за яким місто Станіслав переходить до УРСР. 1941-го містечко займають німецько-фашистські війська.

Влада змінюється, але чарівний “Щедрик” незмінно поєднує людей, які зазнають нескінченного тиску репресивної машини то однієї влади, то іншої.

Чоловік на ім’я Отто/A Man Called Otto

США, Швеція, 2022, комедія

Прем’єра: 12 січня

У ролях: Том Генкс, Рейчел Келлер

Отто — закінчений буркун-вдівець, невдоволений усім: водіями, собаками, котами, сусідами. У нього й раніше були ці риси в характері, а після смерті коханої дружини властивість бачити трісочки в чужих очах стала його другою натурою.

Коли з’являються новенькі сусіди — молода сімейна пара з двома дітьми — Отто починає їх традиційно діставати, і будь-які інші люди на їхньому місці, звичайно, вибухнули праведним обуренням. Але не вони. Вони мають імунітет. Навпаки, їхньому тотальному дружелюбності, гумору та любові неможливо, як виявилося, чинити опір. Крижане серце Отто починає повільно, але правильно відтавати.

Том Генкс (“Форрест Гамп”, “Елвіс”) спочатку прикидався букою — актор, у якого в арсеналі десятки найдобріших персонажів, але потім, дав себе, звичайно, розворушити і зробити людянішим. Завдання для Тома, як для суперпрофі, явно нескладне, але все одно дивитися приємно.

Рейс/Plane

США, Великобританія, 2023

Прем’єра: 26 січня

У ролях: Джерард Батлер, Майк Колтер, Даніелла Пінеда

Екранізація роману Чарльза Каммінга “Літак”. Чарівний Джерард Батлер (300 спартанців, Гола правда) переконливий абсолютно у всіх ролях: і в комедійних, і в драматичних. У цьому разі знадобиться друга половина його здібностей.

На літаку, який веде пілот Броуді Торранс, перевозять злочинця. Внаслідок аварії через бурю літак змушений здійснити посадку на острові, де йдуть безперервні бої між ворогуючими угрупованнями. Броуді намагається захистити своїх пасажирів, і допоможе йому в цьому… той самий злочинець: не знаєш, де знайдеш, де втратиш.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *