2022 року на Дніпропетровщині виписали понад 1,5 млн. електронних рецептів на «Доступні ліки»

2022 року медики Дніпропетровщини виписали понад 1,5 млн електронних рецептів за програмою «Доступні ліки». Пацієнти отримали препарати безкоштовно або зі знижкою. Про це повідомили у обласній військовій адміністрації.
«В Україні продовжує діяти програма «Доступні ліки». Пацієнти з хронічними захворюваннями одержують медикаменти безкоштовно або з невеликою доплатою в аптеках, які уклали договір із Національною службою здоров’я України. З початку дії програми реімбурсації приєдналося вже понад 330 тис. пацієнтів області», – зазначила заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВ Тетяна Квітницька.
У переліку – 462 медикаменти, з них 149 – безкоштовні.
Серед них: препарати для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового та нецукрового діабету, розладів психіки та поведінки, епілепсії, бронхіальної астми. А ще – для профілактики інфаркту та інсульту.
Нещодавно до переліку додали ліки для пацієнтів з хронічним обструктивним захворюванням легень та хворобою Паркінсона.
Щоб отримати медикаменти безкоштовно або зі знижкою, зверніться до лікаря. Треба взяти електронний рецепт і з ним прийти в аптеку, яка бере участь у програмі реімбурсації. Її можна дізнатися за наклейкою «Доступні ліки». На Дніпропетровщині понад 1,2 тис. таких аптек.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *