На Дніпропетровщині затримали колаборантів

Поліцейські Павлограда повідомили про підозру у колабораційній діяльності трьох місцевих жителів. Колаборанти публікували повідомлення на підтримку дій російської влади та вихваляли збройні сили країни-агресора. Інформацію розповсюджували на особистих сторінках у заборонених в Україні соціальних мережах.

Про це повідомили у поліції Дніпропетровської області.

Протиправну діяльність чоловіка та двох жінок викрили поліцейські Павлограда спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України. 6 січня дізнавачі сектору дізнання Павлоградського районного відділу поліції спільно з оперативниками УСБУ провели санкціоновані судом обшуки за місцем проживання фігурантів.

У ході слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони. Усі дії провадилися під процесуальним керівництвом окружної прокуратури. Для встановлення всіх обставин злочину фігурантів було доставлено до Павлоградського районного відділу поліції. 9 січня дізнавачі Павлоградського районного відділу поліції оголосили їм про підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Матеріали кримінального провадження за обвинувальним актом направлені до суду.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *