Гроші для ВПО: хто може отримати і як це зробити на Дніпропетровщині

Станом на початок року, в нашому регіоні 265 тисяч ВПО отримують грошову допомогу. На це виділено 6.5 млрд гривень. Розмір виплат складає 3 тисячі гривень на місяць для осіб з інвалідністю та 2 тисячі гривень на місяць – для решти переселенців.
​​З 1 січня почали діяти зміни у автоматичній виплаті різних видів державних допомог. Виплати для ВПО автоматично продовжують отримувати особи які проживають на території громад, де ведуться/велись бойові дії або які перебувають в тимчасовій окупації/оточенні/блокуванні.
«На Дніпропетровщині такими вважаються громади Криворізького, Синельниківського та Нікопольському районів. Ці громади розділені на дві категорії: території, де можливі бойові дії (Зеленодольська, Широківська, Покровська, Великомихайлівська, Маломихайлівська, Новопавлівська громади) та території активних бойових дій (Марганецька, Мирівська, Нікопольська, Червоногригорівська, Покровська). Усі ВПО з цих ТГ можуть отримати грошову допомогу від держави. Затверджений перелік застосовується й для проведення приватизації держмайна, спрощеного вступу до закладів освіти, обмеження й відновлення доступу е-реєстрів», – розповіла заступниця голови Дніпропетровської ОВА Ольга Горб.
Повний список громад шукайте за посиланням https://www.minre.gov.ua/…/1._dodatok_do_nakazu_perelik….
Переселенцям з територій, котрі не увійшли до цього переліку, необхідно звернутися до управління соцзахисту за місцем проживання для продовження соціальних виплат. А тим, хто вперше реєструватиметься, як переселенець, необхідно звернутись до органів соцзахисту населення, ЦНАПу чи зареєструватись у «Дії».
Усього на Дніпропетровщині нині офіційно зареєстровано 365 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *