Надзвичайні події, що сталися у Кам’янському минулого тижня

За минулий тиждень пожежно-рятувальні підрозділи Кам’янського району здійснили  29 оперативно-рятувальний виїздів, з них: 9 разів на пожежі, 1 з яких в інший район виїзду; 9 разів на допомогу населенню та екстреним службам; 9 разів на інформацію не підтвердилась; один раз на підгоряння їжі. За минулий тиждень врятовано 3-х осіб, нажаль 1 особа загинула.

 

Серед основних надзвичайних подій минулого тижня у місті Кам’янське:

 

3 січня о 13:59 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виникнення пожежі в квартирі на сьомому поверсі дев’ятиповерхового будинку на проспекті Антошкіна Заводського району міста Кам’янське. За вказаною адресою негайно направлені у складі 4-х відділень чергові караули 7 та 8 ДПРЧ.

Прибувши на місце рятувальники встановили, що займання виникло в квартирі на сьомому поверсі. Відбулось задимлення сходової клітини. Існувала загроза поширення пожежі по всій площі оселі. Вогонь пошкодив речі домашнього вжитку та внутрішнє облицювання стін квартири на загальній площі 18 кв.м.

Пожежу ліквідовано о 14:44.Загиблих та травмованих внаслідок події немає.

До місця виклику залучено 24 чоловіка особового складу та 5 одиниць пожежно-рятувальної техніки. Причину пожежі встановлюють слідчі Національної поліції

9 січня близько восьмої години ранку надійшло повідомлення, що в житловому будинку по б-р Будівельників Дніпровського району міста горить проводка в електрощитках. На місце події відразу було направлено чергові караули 9 ДПРЧ 1 ДПРЗ. По прибуттю та після проведення розвідки було встановлено, що горять електричні кабелі та лічильники в електричних щитках   з 2-го по 5-й поверх на загальній площі 4 м2. Пожежа була ліквідована 08 год. 22 хв за рахунок подачі вогнегасячої речовини через вогнегасники ВП-5. Загиблих та травмованих на події не було. Причину пожежі встановлюються слідчі національної поліції. Для ліквідації пожежі залучались 12 чоловік особового складу та 3 одиниця техніки.

 

Шановні громадяни! Зважаючи на невтішну статистику щодо виникнення побутових пожеж, Кам’янське районне управління Головного управління Державна служба України з надзвичайних ситуацій  у Дніпропетровській області закликає усіх дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками.

Нехтування правилами безпеки призводить до того, що у житлових будинках пожежі виникають значно частіше. Аналіз пожеж частіше показує, що винуватцями більшості з них є самі мешканці, які зневажають правилами пожежної безпеки.

Тільки дотримання правил пожежної безпеки дозволить надійно захистити вас і ваш будинок від пожежі! Бережіть себе та своїх близьких!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *