На Дніпропетровщині відзначили педагогів та юних вчених

На Дніпропетровщині відзначили юних вчених – призерів виставки-конкурсу «InventorUA». А ще – викладачів дітей, які перемогли на всеукраїнському конкурсі наукових праць. Загалом – понад півсотні людей.

Урочистості відбулися в обласному відділенні Малої Академії Наук України.

«Щороку відзначаємо вчителів, які готують юних дослідників. Цього року подяки від Міністерства освіти і науки України отримали 42 викладачі. Їхні вихованці перемогли на Всеукраїнському конкурсі науково-дослідних робіт. Нагородили і 12 переможців виставки InventorUA, – розповіла директор Дніпропетровського відділення МАН України Наталія Тягло.

Кандидат історичних наук Світлана Каюк готувала двох учнів-переможців. Перше місце з вихованкою здобули за дослідження праць львівського єврея Мухаммада Асада. Каже: не очікувала отримати подяку.

«Незважаючи на складні часи, діти прагнуть займатися наукою. Виявляють ініціативу, самостійно готуються. Вони вже все вміють. Дуже приємно, що оцінили нашу гідну роботу», – зазначила Світлана Каюк.

Вчитель інформатики та кандидат фізико-математичних наук Йосип Ентін вже понад 30 років викладає у ліцеї. Цього року двоє його вихованців стали призерами всеукраїнського конкурсу. Говорить: працює на результат, а не за винагороди.

«Я можу направити щось підказати, але основну роботу учні виконують самостійно. Дітей треба підтримувати. Я їх намагаюся зацікавити, щоби відволікти від негативних емоцій. Більшість учнів працюють із завзятістю. Мені з ними цікаво, сподіваюся, що і їм зі мною також», – розповів Йосип Ентін.

Серед нагороджених – вчителі, зокрема, з Дніпра, Кривого Рогу, Кам’янського, Жовтих Вод. Відзначили й 17-річного дніпрянина Іллю Рябка. Він отримав перше місце на Всеукраїнському конкурсі молодіжних науково-технічних проектів InventorUA. Молода людина розробила спеціальний пристрій, який аналізує температуру та інші параметри у закритому просторі та надсилає дані на сайт.

«Вуглекислий газ, підвищення температури у закритому автомобілі може посилити стан людей та свійських тварин. Я розробив пристрій, який аналізує ці параметри та передає інформацію користувачеві для моніторингу. Це допоможе уникнути критичних ситуацій», – розповів Ілля Рябко.

Юним вченим вручили міністерські дипломи та подарунки. Це павербанк, бездротові навушники та сертифікат відвідування Музею науки у Києві.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *