Кам’янчани можуть отримати від 900 до 13 000 гривень: для кого передбачені виплати

Держава та міжнародні організації продовжують виплачувати соціальну допомогу українцям під час війни. Деякі громадяни мають можливість отримати виплати від 900 до 13 000 гривень, але для цього є певні умови.

Претендувати на отримання соцдопомоги можуть громадяни з різних регіонів нашої країни, які безкоштовно розмістили внутрішньо переміщених осіб, повідомляє “Хвиля”. Крім того, отримати виплати можуть і ФОПи, які офіційно працевлаштували ВПО.

Для кого і які виплати передбачені

900 гривень — цю суму одержують за кожного переселенця ті, хто безкоштовно надав притулок у своєму будинку. Гроші оформляють як допомогу на оплату комуналки.

Отримати виплати можуть українці, які не мають заборгованостей з оплати комунальних послуг і не брали гроші за розміщення ВПО. На призначення допомоги не впливає те, яку частину будинку чи квартири було здано внутрішньо переміщеним особам (кімнату чи весь будинок/квартиру).

6500 гривень – виплати передбачені для ФОПів, які працевлаштували у себе ВПО. Гроші нараховують упродовж двох місяців. Загальна сума становитиме 13 000 гривень.

Щоб отримати допомогу від держави, необхідно, щоб була виконана головна вимога — працевлаштування переселенців, зареєстрованих у Центрі зайнятості. Тобто, набирати співробітників з числа біженців потрібно саме через цю установу.

Для громадян, які надали притулок у себе ВПО, потрібно зареєструвати своє житло на сайті “Прихисток”. Також необхідно подати заявку в органи місцевого самоврядування, але не пізніше наступного дня з моменту розміщення у себе тимчасово переміщених осіб. У заявці потрібно буде вказати ім’я та по-батькові кожного з розміщених і додати копії документів, що засвідчують їхні особи.

Власникам ФОПів для отримання соціальної допомоги потрібно подати заявку у Державну службу зайнятості або в електронній формі через портал “Дія”.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *