Щедрий вечір у музеї Кам’янського (фото)

Сьогодні, 13 січня, у музеї Кам’янського відбулося свято під загадковою назвою «Диво приходити зимової ночі». Також цього дня нагородили учасників щорічного конкурсу “Зима чарівниця”.

Цього року юні обдарування представили 460 робіт. Усі вони – унікальні та по-своєму прекрасні. На виставці було представлено малюнки, іграшки, святкові вироби. Діти просто вражали своєю фантазією та майстерністю. Цікаво, що найпопулярнішим персонажем цієї виставки став сніговик. Воно й не дивно, зима.

За словами директора музею Наталії Буланової, вперше конкурс «Зима чарівниця» розпочався ще у мирний час, і ось уже 10 років працівники музею та компетентне журі відшукує серед сотень робіт талановитих дітей найкращі. Хоча зробити це непросто.

13 січня, Щедрий вечір, найтаємніше і чарівне свято, яке приходить зимової ночі, і починається традиційними щедрівками. І саме такі, українські, національні, щедрівки виконали у музеї представники Молодіжної ради Кам’янської. Також гостей радували різдвяними колядками. Свято вийшло у суто українському, такому улюбленому та рідному стилі.

– У щедрівках співають про три свята у гості, це Різдво Христове, свято Меланки та Василя та Водохреща, – розповіла Наталія Буланова. – Ці дні: від Різдва до Крещення – це сакральні дні, бо відкриваються небеса і можна просити у Бога будь-яке бажання. І в нас сьогодні лише одне бажання – це перемога, закінчення війни без компромісів. І сьогодні ввечері ми повинні загадати це бажання. Також у ці сакральні дні з хаосу народжується космос, світло перемагає темряву, народжується гармонія. І сьогодні у нашому музеї серед дитячих робіт народилася справжня гармонія. Нам дуже приємно працювати з такими роботами, з такими експонатами, які ще не музеєфіковані, але, можливо, хтось стане художником, і виникне потреба музеєфікації.

Також директор музею подякувала за підтримку у проведенні конкурсу та нагородженні її учасників міському голові Андрію Білоусову, департаменту з гуманітарних питань, а також ГО «Бджола».

Начальник департаменту з гуманітарних питань Наталія Рева привітала дітей із зимовими святами та побажала творчих успіхів та перемоги.

– Коли я зайшла до цієї зали, я побачила, що ваші роботи наповнені, счастьом, радістю, дитинством та казкою, а також таїнством Різдва, – зауважила Наталія Рева. – Ваші бажання і мрії, зображені у ваших роботах, обов’язково здійснюватимуться, бо ви до цього доклали зусиль своїм мистецтвом. Приємно, що в такі складні години ви знаходите в собі сили малювати. Мистецтво обов’язково переможе і приведе до миру та перемоги. Якщо ваші роботи перебувають у такому сакральному місці, то ви вже переможці.

Також зі святами учасників конкурсу привітав представник ГО «Пчела» Михайло Підгурський.

Хоча, всі дитячі роботи були прекрасні, але все ж таки з них довелося вибрати найкращі. Вибирали за 4 номінаціями: малюнок, декоративно-ужиткове мистецтво, іграшка та колективна робота.

Учасники стали лауреатами конкурсу та отримали дипломи, солодкі подарунки та сертифікати від ГО «Пчела» на придбання канцтоварів у магазинах «Акварель».

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *