У Казахстані «денурсултанізують» почесного кам’янчанина

У Казахстані існує запит товариства на перейменування вулиць Назарбаєва, які є у кожному населеному пункті. Про це у п’ятницю заявив депутат мажилісу (нижньої палати парламенту) Ерлан Саїров, повідомляє сьогодні, 13 січня, newtimes.kz.
Втрату чинності закону про першого президента депутат назвав запитом суспільства.
«Тепер, коли ми їздимо регіонами, звичайно певні питання виникають, тому що в кожній області існують великі проспекти імені Назарбаєва та інші об’єкти. Я думаю, що це питання потрібно вирішувати на місцевому рівні», – сказав він.
Саїров нагадав, що питання перейменування перебувають у віданні масліхатів (місцевих законодавчих органів).
«Для того, щоб перейменувати, потрібне офіційне рішення масліхату. Певні запити громадяни мають», ― додав парламентарій.
Раніше повідомлялося, що парламент Казахстану на спільному засіданні палат 13 січня визнав таким, що втратив чинність, закон «Про першого президента Республіки Казахстан — елбаси (лідер нації)». Наразі законопроект надійде на підпис президенту Казахстану.
Якщо так піде й надалі, то Кам’янське стане єдиним містом у світі, де Назарбаєв увічнений у вигляді погруддя (на фото) на будівлі вищого профтехучилища (колишнє ПТУ № 22).

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *