Каметсталь відновила коксохімічне виробництво

Про це повідомили на підприємстві.

«Коксохімічний підрозділ Каметсталь увійшов в роботу після вимушеного зупинення через обмеження електропостачання внаслідок масованих ворожих обстрілів.
На початку нового року у коксовому цеху комбінату відновили роботу коксові батареї № 1 та № 5 і розпочали виробництво доменного коксу. У період вимушеного простою спеціалісти підрозділу системно готували устаткування до відновлення роботи.
Один з важливих етапів – підготовка до введення в експлуатацію обладнання, евакуйованого на Каметсталь з Авдіївського коксохімічного заводу, який перебуває на холодній консервації через бойові дії. На металургійному комбінаті реалізували проєкт, спрямований на доставку та підготовку до роботи у коксохімічному підрозділі вагона гасіння, який раніше експлуатувався на АКХЗ. Обладнання призначене для транспортування гарячого коксу після його видачі з камер коксування на дільницю гасіння і далі – на дільницю сортування, де проводиться розподіл коксу за фракціями.
У реалізації проєкту, разом із каметсталевцями та авдіївськими коксохіміками, взяли участь спеціалісти «Метінвест-Промсервісу», які виконали демонтаж і наступне збирання вагона гасіння. Придбане обладнання дозволяє створити резерв для працюючого вагона і забезпечує проведення його ремонту для підвищення надійності та безпечності експлуатації.
«Відновлення випуску коксу – міцна опора для доменного виробництва та ефективної роботи металургійного комбінату в цілому. Коксохіміки Каметсталі працюють самовіддано та професійно, щоб у січні вивести обладнання на необхідні технологічні параметри. Також ми успішно підготували до експлуатації вагон гасіння з АКХЗ», – зазначив заступник директора з виробництва по коксохімічному підрозділу Роман Пурис.
Зараз також у підрозділі відновлюється виробництво сульфату амонію, цеху сіркоочищення, найближчим часом планує стати до роботи відділення виробництва бензолу – таким чином запрацює увесь технологічний ланцюжок коксохімічного виробництва на Каметсталі», – говориться в повідомленні.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *