Співвласник Каметсталі не може позбутися своїх активів

Секретар РНБО України Олексій Данилов в інтерв’ю NV відповів на запитання про те, які санкції були застосовані до екс-нардепа Вадима Новінського та владики Павла (справжнє ім’я Петро Лебідь).

“Там є певна процедура, якщо це стосується банківських активів, то цим займаються банки, якщо йдеться про інші активи, цим займаються інші відповідні установи, які повинні за цим стежити.

Вони ж не мають права розпоряджатися цими своїми активами на час, на який запроваджено санкції. Вони не можуть їх продати, вони не можуть їх передати”, — сказав Данилов в інтерв’ю NV. На запитання, чи може намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павло вільно покинути Україну, секретар РНБО відповів ствердно.

“Я думаю, якщо він покине межі України – тут не буде ні скорботи, ні смутку, це буде його особистий вибір. Обмеження виїзду за кордон немає”, – повідомив він.

Про введення санкцій РНБО проти намісника Києво-Печерської Лаври Павла (Лебедя) та екс-нардепа Вадима Новинського стало відомо 2 грудня. За інформацією співрозмовника видання у команді президента, санкції було введено проти ще близько десятка священнослужителів УПЦ МП, переважно з окупованих Росією територій. Інші деталі були розкриті. Нагадаємо, Вадим Новинський разом із Рінатом Ахметовим є власником групи Метінвест – власника меткомбінату Каметсталь у Кам’янському.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *