Особливість цієї сирної запіканки в тому, що вона готується трохи незвичним способом. Запіканка виходить двошаровою, за рахунок чого вона залишається м’якою та ніжною за текстурою. Пропонуємо приготувати цю запіканку з лимоном, але його легко можна замінити апельсином, ягодами або фруктами. Сміливо експериментуй зі смаками.
Складові
0,5 кг сиру, 2 яйця, 100 г цукру, 6 ст. л. борошна, 100-200 мл молока, 1 лимон, 0,5 ч. л. розпушувача, 10 г вершкового масла, 2 ст. л. манної крупи.
Приготування
Насамперед розділи яйця на білки та жовтки. Вони стануть у нагоді тобі в рецепті, тільки окремо один від одного.
Розмішай сир з білками та цукром. При потребі влий молоко.
Тепер настав час головної родзинки запіканки — лимона. Для цього рецепту слід використати лимонну цедру. Щоб її добути, гарненько вимий лимон і натри його шкірку на дрібну тертку. Використовуй лише верхній жовтий шар та не допусти потрапляння білого. Після цього цедру додай до сиру.
Потім візьми 4 ст. л. борошна і добре просій. Всип борошно до інших інгредієнтів.
В останню чергу додай у тісто розпушувач. Його можна замінити содою, погасивши її заздалегідь лимонним соком.
Потім усі інгредієнти слід перемішати. Найкраще для цієї мети підійде занурювальний блендер або міксер. Так сирна маса стане однорідною. За відсутність блендера можна використовувати картоплем’ялку або виделку. Але при цьому важливо розуміти, що невеликі сирні грудочки, швидше за все, залишаться.
Після цього саме час зайнятися заливкою. Використовуючи виделку, збий жовтки з молоком.
У молочну суміш додай 2 ст. л. борошна і все перемішай. Якщо тобі подобається солодший смак у запіканок, додай 1 ст. л. цукру. Але можна залишити заливку нейтральною на смак.
Візьми форму, в якій плануєш випікати запіканку та змасти її вершковим маслом. Присип бортики та дно форми манкою, щоб запіканка не пристала до поверхні. Виклади у форму сирне тісто та розрівняй лопаткою. Зверху вилий молочну заливку.
Випікай пиріг у духовці, розігрітій до 180 градусів. Час залежить від потужності та типу духовки. Готовність перевіряй дерев’яною шпажкою або сірником. Орієнтовно на приготування потрібно 20-30 хвилин.
Готовий пиріг нарізай і подавай до чаю як теплим, так і охололим. Смачного!
Ця запіканка стане однією з кулюблних у твоїй сім’ї, гарантуємо.
Провідний прокатний стан Каметсталі сягнув першого десятиліття своєї історії. Колектив прокатників у ювілейний рік продовжує…
19 квітня на засіданні сесії міською радою було прийнято декілька рішень щодо перейменування об’єктів топонімії…
Трагічну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "28 квітня, перебуваючи на лікуванні, помер майор Іваненко Юрій Іванович.…
Про зміни в русі повідомили в КП "Транспорт". "До відома пасажирів. З 30.04.2024р по 03.05.2024р. у…
Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "На одному з підприємств Кам’янського разом з волонтерами…
Ця стаття - розповідь кам'янчанки Вероніки, яка уже кілька років мешкає в Естонії. Дівчина поділилася,…