На Дніпропетровщині перепродували продукти, які мали передавати військовим

Співробітники ДБР спільно з Нацполіцією Дніпропетровщини та департаментом військової контррозвідки СБУ викрили організовану групу, яка привласнювала та перепродавала продукти харчування, призначені для Збройних сил України.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

Одне з приватних підприємств займалося постачанням продуктів до більш ніж 45 військових частин. Лише за півроку війни у 2022 році воно отримало військових підрядів більш ніж на 2 млрд гривень.

У документах підприємці вказували одну кількість продуктів, а військові частини надсилали зовсім інші обсяги. Залишок продукції вони перепродували через мережу посередників. У ході масштабної спецоперації ГБР провели майже 70 обшуків.

В результаті вилучено понад 30 тисяч банок тушкованої продукції вагою понад 7 тонн, яка вже була готова до перепродажу, а також майже 4 млн. гривень у різній валюті, ймовірно отриманих злочинним шляхом. Вилучені продукти передадуть військовим.

Також з метою відшкодування збитків вилучено десятки автомобілів, на яких перевозили крадені продукти, а також чорнову документацію, яка підтверджує протиправну діяльність. Наразі один із представників фірми повідомлено про підозру у привласненні, розтраті майна чи заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим фігурантам.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *