Кам’янчан попередили про подорожчання цукру

Вартість цукру на внутрішньому ринку трохи збільшиться з урахуванням того, що виробники повинні отримувати прибуток.

Про це заявив директор “Науково-практичного центру цукробурякового виробництва” Олександр Коротинський.

“Думаю, що ціни трохи зростуть, тому що цукрова галузь має працювати з прибутком. А на сьогоднішній день оптова ціна в межах рентабельності. Цього сезону галузь врятувало те, що аграрії встигли закупити насіння та деяку частину добрив та ЗЗР (засоби захисту рослин, – ред.) заздалегідь”, – зазначив експерт.

За його словами, усі товарно-матеріальні цінності подорожчали. Приміром, у Польщі обговорюють ще одну додаткову дотацію аграріям на покриття подорожчання добрив. В Україні ці витрати покриватимуть самі виробники.

Також Коротинський зазначив, що дефіциту цукру в країні не спостерігається. Так, через критичну ситуацію з електропостачанням рівень споживання тимчасово впав. Крім того, понад 10 млн українців виїхали за межі країни.

До того ж значну частину продукції постачали до Херсонської області, де було зосереджено основне виробництво томатної пасти та соків. Цей чинник також вплинув на зменшення споживання цукру всередині країни.

У середньому щорічне споживання цукру в Україні не перевищує 1 млн т. А в сезоні 2022/2023 виробництво буде на рівні 1,25 млн т. Ще є 500 тис. т перехідних залишків.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *