Рецепт дня: Пікантний салат з буряком та куркою

На святковий стіл кожна господиня намагається подавати салат із куркою. Це м’ясо не таке важке, а жирного і ситного і так зазвичай достатньо. Багато хто переживає з приводу майонезних салатів. Мовляв, жирно, неправильно застаріло. Але цей салат з буряком, горіхами такуркою вийде досить ніжним та поживним, особливо, якщо приправити його власноруч приготованим майонезом.

 

Складові
Буряк 3 шт., Морква 2 шт., Твердий сир 100 г, Грецькі горіхи 50 г, Куряче філе 200 г, Чорнослив 30 г, Часник 3 зуб.

Приготування
Почнемо із підготовки інгредієнтів. Насамперед відваріть моркву та буряк, дайте їм охолонути і очистіть від шкірки. Окремо зваріть куряче філе. Чорнослив промийте, залийте окропом, просушіть і наріжте невеликими шматочками.

Натріть буряки на великій тертці і викладіть половину на тарілку. Пропустіть через прес часник та змішайте його з майонезом. Змастіть шар буряка. Наріжте курячу грудку дрібною соломкою, додайте змішаний з часником майонез і подрібнені волоські горіхи. Викладіть суміш другим шаром.

Натріть на терці моркву і твердий сир, змішайте їх і викладіть на салат наступним шаром. Змастіть майонезом з часником.

Нарізаний чорнослив займе місце наступного шару. Злегка придавіть його ложкою, щоб він занурився в соус.
Використовуйте буряк, що залишився, щоб покрити весь салат. Залишками соусу та волоських горіхів прикрасьте закуску.

Замість того, щоб варити овочі для салату з куркою та чорносливом, ви можете їх запекти. Смак буряків і моркви буде багатшим, а вітаміни не підуть у воду. Є лише один недолік: овочі запікаються досить довго. Найкраще подбати про це заздалегідь.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *