На Дніпропетровщині троє чоловіків торгували бронежилетами, призначеними для ЗСУ

На Дніпропетровщині судитимуть трьох учасників організованої групи, які продавали бронежилети, призначені для ЗСУ.

Про це повідомили у прокуратурі Дніпропетровської області.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт щодо організатора та двох учасників організованої групи за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги під час воєнного стану (ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, у період із квітня по липень 2022 року волонтер благодійного фонду організував схему продажу бронежилетів 4-го класу захисту, які призначалися як гуммпомоща для бійців Збройних Сил України від іноземних партнерів.

До «бізнесу» чоловік залучив ще двох волонтерів, які розміщували оголошення в соцмережі Фейсбук, Телеграм – каналах та реалізовували військове спорядження при особистих зустрічах та поштою територією України. Задокументований продаж 23 бронежилетів на суму понад 720 тис. грн.

Під час проведення обшуків за місцем проживання зловмисників та автомобіля вилучено бронежилети, документацію, що підтверджує ввезення в Україну зазначеного спорядження для потреб ЗСУ, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та кошти.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *