2022 року на Дніпропетровщині пацієнтам з інфарктами встановили понад 1,2 тис. коронарних стентів

Порятунок при гострому інфаркті, атеросклерозі, тромбозі. 2022 року на Дніпропетровщині провели понад 1,2 тис. стентувань. З них понад 260 – переселенцям. Операції безкоштовні за державною та обласною програмами.

Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Вчасно встановлений кардіостент може врятувати життя людини із гострим інфарктом. Адже він допомагає «відкрити» заблоковану судину і відновити кровопостачання серця. Це сучасна і ефективна технологія лікування. 2022 року прооперували понад 1,2 тис пацієнтів», – розповіла директор одного з кардіологічних центрів Олена.

Кардіостент – це мініатюрний пристрій. Він включає металевий сітчастий каркас. А ще спеціальний балон для його розправки. У сосуд пристрій вводиться у складеному стані. На потрібній ділянці хірург активує балончик, який витягує після того, як стент розправиться. Залежно від складності випадку операція може зайняти від 30 хвилин до 2 годин. Реабілітація та відновлення – до тижня. Після втручання пацієнт повинен регулярно приймати препарати, призначені лікарем. А ще контролювати АТ, рівень холестерину, дотримуватися здорового харчування. Буде корисна та помірна фізична активність.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *