Мешканців Дніпропетровщини запрошують приєднатися до спеціального екоресурсу

Жителям Дніпропетровщини пропонують приєднатися до платформи ЕкоЗагроза. Тут у режимі реального часу можна відстежувати стан навколишнього середовища та вплив військової агресії на нього.

Дізнайтеся, що з водоймищами, лісами та повітрям у конкретному населеному пункті. Важливо – ресурс дозволяє звернути увагу фахівців на конкретну екологічну загрозу. Про це розповіли в обласній військовій адміністрації.

«ЕкоЗагроза – це ініціатива Мінокружіння. До реалізації приєднувалися і наші спеціалісти. Ресурс доопрацьований. Тут можна дізнатися про стан повітря, водойм і грунтів. Відслідковувати наслідки пожеж – лісових, побутових та відбулися через ворожі обстріли. А ще – впливати на запобігання загрозам навколишньому середовищу», – сказала директор департаменту екології та природних ресурсів ОВА Ірина Понікарова.

Метою платформи є фіксація та аналіз впливу військової агресії та інших факторів на екологію. На основі цих даних буде розроблено план щодо подальшого відновлення навколишнього середовища. Важливий кожен факт руйнувань, спалахів та підтоплень. Тому людей на місцях просять повідомляти про випадки, що шкодять довкіллю. Звернутися онлайн до фахівців можна і з питанням стихійних звалищ, забруднення річок чи фактів незаконного вилову риби. Підкріпити інформацію можна фотофіксацією проблеми. З національним ресурсом зручно відстежувати і погодні умови. Тут завжди актуальна температура та вологість повітря. Вказано атмосферний тиск та кількість пилу. Для зручності використання ЕкоЗагроза має веб-версію та мобільний додаток.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *