«Музейна» свердловина у Кам’янському

Після аварійних відключень електрики, спричинених ударами російських окупантів по об’єктах інфраструктури України, виникла реальна загроза зупинення центрального водопостачання в нашому місті.

Щоб не залишити городян без води на випадок такої форс-мажорної ситуації, у різних частинах Кам’янського почали влаштовувати свердловини для набирання води. Дуже хочеться сподіватися, що, незважаючи ні на що, вода, як і раніше, надходитиме в наші квартири звичним способом і всі ці свердловини залишаться просто «в резерві».

Але такий «резерв» зараз у місті вкрай необхідний. Але навіть якщо нам доведеться ними скористатися, цю неприємність можна пережити. Наші предки дідусі та бабусі теж користувалися ручними водяними насосами та свердловинами. І подекуди на території міста ще можна знайти такі раритетні та, природно, вже непрацюючі насоси. Один із таких насосів, дуже схожий на музейний експонат, стоїть у людному місці міста, неподалік залізничного вокзалу. Цікаво, чи можна його оживити і знову запустити в експлуатацію?

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *