У Кам’янському святкують Водохреща (фото)

З самого ранку, 19 січня, кам’янчани потягнулися до води, щоб поринути у ополонку. Ополонки, щоправда, цього року немає, але традиціям городяни не змінили. Адже здавна вірять, що вода на Хрещення має особливі властивості, і якщо в ній викупаєшся, то весь рік будеш здоровим.

У Кам’янському облаштували три спеціальні локації для купання. Одна з таких – у Лівобережному парку. О 7:00 представники духовенства провели обряд освячення води, і кам’янчани, хто сміливо, хто не дуже пішли занурюватися у воду. Для зручності людей на березі каналу розташували два намети для перевдягання, один для чоловіків, другий для жінок. За порядком стежили рятувальники та поліцейські. Також на березі чергувала медик, а охочі зігрітися могли випити гарячого чаю. Погода сьогодні, хоч і тепла, але на воді все ж таки була легка крижана кірка, яку довелося вирізати для зручності тих, що купаються.

З самого ранку охочих поринути було трохи, в основному, це були чоловіки, які пірнають щороку. Але потихеньку людей ставало дедалі більше.

Всі охочі викупатися в каналі можуть це зробити до 14:00, після цього облаштовану локацію згорнуть. Також до 11:00 можна поринути у річку Дніпро у районі санаторію «Дніпровський» та в районі човникової станції.

Також у храмах Кам’янського проводяться богослужіння та освячення води.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *