Шановні мешканці Соцміста та «БАМу»!

Щодо ситуації з опаленням та відключенням електроенергії.

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов.

“Сьогодні країна переживає скрутні часи, ворог навмисно руйнує енергетичну систему України та робить складнішим життя українців. Ми розуміємо , що для мешканців багатоквартирних будинків Соцміста та «БАМу» електроенергія – це також основне джерело опалення. В інших районах міста опалення забезпечується централізовано, за рахунок ТЕЦ та котелень, які використовують природний газ.

Разом з тим, нагадаю, що рішення про децентралізацію системи опалення Південного району було абсолютно вимушеним кроком.

У березні 2019 року ми отримали  лист від АТ «ДніпроАзот», в якому керівництво підприємства повідомило міську владу про неможливість через технічні причини надалі забезпечувати централізованим теплопостачанням споживачів житлових масивів Соцмісто та «БАМ», а також об’єкти соціальної та бюджетної сфери, які опалювалися від ТЕЦ «ДніпроАзоту».

До наступного опалювального сезону у нас залишалось всього 6 місяців. Ми оперативно відреагували, підійшли до вирішення питання системно та комплексно.
Провели модернізацію зовнішніх та внутрішньобудинкових мереж для майже 200 будинків. У взаємодії з ДТЕК зміцнили трансформаторні підстанції та вдосконалили обладнання, збільшили електричні потужності в квартирах, організували безоплатне виконання проєктно-кошторисної документації на встановлення електроопалення, забезпечили безкоштовними електропанелями пільгові категорії населення, забезпечили індивідуальним опаленням усі заклади бюджетної сфери.

Так, сьогодні, в умовах війни та погодинних відключень електроенергії, ця масштабна робота сприймається інакше. Але якщо б ми свого часу не перевели ці житлові райони на електроопалення, то сьогодні, в умовах відсутності централізованого опалення зі сторони ТЕЦ «ДніпроАзоту», електромережі Соцміста та «БАМу» без зміцнення не витримали б перенавантаження через масове увімкнення побутових приладів обігріву, і електроенергії не було б взагалі!

Наразі наказ Міненерго України чітко регламентує дії енергетиків із застосування графіків відключення від електропостачання.
Аби врегулювати це питання на рівні центральних органів влади, я направив відповідні листи до Кабінету Міністрів України ?? та Міненерго з проханням розглянути можливість не вимикати електроенергію в багатоквартирних будинках з електроопаленням в опалювальний період.

Станом на сьогодні енергетикам вдалося скоротити час відключень і від 6-ти годин повернутися до попередніх  графіків з 4-годинними відключеннями”, – йдеться у повідомленні.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *