Агропідприємство на Дніпропетровщині фінансувало окупаційну владу Херсона

Служба безпеки України викрила одне із підприємств агропромислового комплексу Дніпропетровського регіону, яке здійснювало фінансування окупаційної влади Херсона через афілійовану структуру.

Про це повідомили у Службі безпеки України у Дніпропетровській області.

Наслідком встановлено, що одне із дніпровських підприємств мало афілійовану структуру з виробничими потужностями на території Херсонської області. Після окупації регіону керівництво підприємства через підконтрольну структуру набуло злочинної змови з окупаційною владою з метою співробітництва.
За час окупації підконтрольною структурою здійснювалось виробництво товарів продовольчої групи та реалізація на захоплених територіях Херсонської області та АР Крим. Потужності виробництва становили кілька десятків тонн на місяць.
Гроші від реалізації продукції прямували на забезпечення харчування особового складу окупаційних військ, а власна будівельна техніка надавала допомогу у створенні фортифікаційних споруд ворога.
Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію, чернові записи та комп’ютерну техніку, яка попередньо використовувалась у протиправній діяльності.
У рамках розпочатого кримінального провадження слідчими СБУ за ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території чи державного кордону України) Кримінального кодексу України, після проведення низки експертиз планується повідомлення про підозру фігурантам справи.
Наразі тривають слідчі дії. Встановлюються інші особи, причетні до співпраці з окупаційною владою та фінансування збройної агресії проти України.
Заходи щодо викриття зловмисників проводили співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *